Μόσχα: «Ο τουρκικός Στρατός εκτόξευσε αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού μαχητικού στην Συρία»!

Μόσχα: «Ο τουρκικός Στρατός εκτόξευσε αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού μαχητικού στην Συρία»!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές των ανταρτών που πρόσκεινται στην Άγκυρα, αλλά και ρωσικά ΜΜΕ Τούρκοι στρατιώτες εκτόξευσαν αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού αεροσκάφους το οποίο πετούσε πάνω από την περιοχή της Ιντλιμπ, αλλά αστόχησαν.

Τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε και η ρωσική κρατική τηλεόραση σήμερα λέγοντας πως Τούρκοι χρησιμοποιούν φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους στην προσπάθειά τους  να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

Το ρεπορτάζ του  τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 24 έρχεται εν μέσω πληροφοριών από τους αντάρτες της Άγκυρας ότι κατέλαβαν την πόλη Nairab στην Ιντλίμπ.

«Τόσο τα συριακά όσο και τα ρωσικά μαχητικά κυριολεκτικά σώζουν τις ζωές των συριακών στρατευμάτων στην Ιτνλιμπ. Τα αεροσκάφη σταματούν τους αντάρτες ξανά και ξανά.

Αλλά ο ουρανός πάνω από την Ιντλίμπ είναι επικίνδυνος. Τόσο οι αντάρτες όσο και οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS κατά των ρωσικών αεροσκαφών», αναφέρει το Rossiya 24.

Ville Kostian@Kostian_V

-n state TV: Turkish army is firing on Russian planes in ‘s https://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/russian-state-tv-turkish-army-is-firing-on-russian-planes-in-syria-s-idlib-1.8595350 

Russian state TV: Turkish army is firing on Russian planes in Syria’s Idlib

haaretz.com

MrRevinsky@Kyruer


Jawbas has been captured by opposition groups.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Όλα αυτά ενώ όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ ρωσική και συριακή Αεροπορία εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις κατά των ανταρτών στην προσπάθειά τους να προωθηθούν στην ανατολική Ιντλίμπ.

Οι επιθέσεις έχουν επικεντρωθεί στις πόλεις Afis και Nayrab, την τελευταία εκ των οποίων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν οι αντάρτες.

Στο έδαφος διεξάγονται σφοδρές μάχες καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Saraqib προκειμένου να εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά μήκος του στρατηγικού αυτοκινητοδρόμου Μ5 που ελέγχουν πλέον οι δυνάμεις της Δαμασκού.

Washington News Line@WashNewsLine

, jets unleash flurry of strikes over east to stop -backed offensive https://is.gd/ZyxXQ3 

Russian, Syrian jets unleash flurry of strikes over east Idlib to stop Turkish-backed offensive

BEIRUT, LEBANON (6:15 P.M.) – The Russian Air Force has joined their Syrian partners in an attempt to stop the ongoing Turkish-backed offensive in eastern

almasdarnews.com

https://www.pronews.gr/

 

Share this post