Μ.Τσαβούσογλου Προς Ελλάδα Και Κύπρο: «Θα Μάθετε Να Μοιραζόσαστε Τα Κοιτάσματά Σας»!

Μ.Τσαβούσογλου Προς Ελλάδα Και Κύπρο: «Θα Μάθετε Να Μοιραζόσαστε Τα Κοιτάσματά Σας»!
Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας πως όλα θα πάνε καλά στην Ανατολική Μεσόγειο μόλις «μάθουμε να μοιραζόμαστε» και εννοεί τον ενεργειακό πλούτο σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Με την δήλωση αυτή το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τον «Πορθητή» και το «Γιαβούζ» που έρχεται, από την κυπριακή ΑΟΖ παρά μόνο όταν μοιραστούν τα πάντα 50-50.

«Με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου έρχεται η λύση στο Κυπριακό και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι «θα μάθουμε να μοιραζόμαστε».

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο εννοεί πως συμπεριλαμβάνεται και η εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι με την λέξη «μοίρασμα» εννοεί τα μισά από ότι υπάρχει και επειδή στη τουρκική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει τίποτα εννοεί των δύο ελληνικών κρατών.

Όπως έλεγε και η ταινία με τον Ντάνι Ντε Βίτο «Other People’s Money​» (τα λεφτά των άλλων).

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “μια λύση η οποία δεν βασίζεται στην ισότητα των δύο πλευρών δεν μπορεί να είναι βιώσιμη”, προσθέτοντας ότι “καταβάλλουμε προσπάθειες για μια λύση η οποία να θέτει υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ”.

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι “το 2017 μείναμε στο Κραν Μοντάνα 11 μέρες αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Παρά τις εποικοδομητικές μας προσπάθειες και επειδή δυστυχώς η ε/κ πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν δεν τέθηκε σε εφαρμογή”.

Οπως είπε, “σήμερα συζητούμε ανεπίσημα για το τί θα διαπραγματευτούμε με την ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου, την ‘τδβκ’, την Ελλάδα και την Βρετανία”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “ωστόσο σήμερα και το ζήτημα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα”.

“Εμείς δεν βλέπουμε το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα ζήτημα που μας χωρίζει, και δεν θέλουμε να το βλέπουμε έτσι.» αναφέρει ο «Φιλελεύθερος»

Αντίθετα, είπε, «επιθυμούμε να ενισχύσουμε την ευημερία και σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου μοιραζόμενοι από κοινού τις πηγές γύρω από την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Μόνο ένα πράγμα θέλουμε.

Να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του ‘τ/κ λαού’» όπως χαρακτήρισε τους Τ/Κ, «τα οποία αποδέχονται όλοι, ΕΕ, ε/κ πλευρά και Ελλάδα. Σε αυτό το θέμα ασφαλώς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.»

«Είναι πάρα πολύ αυτό που ζητούμε; Είναι τόσο απλό. Θα μάθουμε να μοιραζόμαστε. Όταν συμμορφούμενοι με δίκαιο κάνουμε διαμοιρασμό, τότε και λύση έρχεται και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο θέμα του διαμοιρασμού».

Share this post