Νέα Κατάληψη Στα Εξάρχεια Από Τους «Αναρχικούς Μετανάστες»

Νέα Κατάληψη Στα Εξάρχεια Από Τους «Αναρχικούς Μετανάστες»
Η νέα κατάληψη σε «εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια» από τη συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει σκοπό τη μετατροπή του σε «κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες»

Μετά τις μεταμεσονύχτιες χθεσινές «περιπολίες υπεράσπισης» των καταλήψεων στα Εξάρχεια από μασκοφόρους η αυτοαποκαλούμενη «συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών» καταλαμβάνει κατάστημα στην περιοχή προκαλώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εν όψει της εφαρμογής της αντιεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Η νέα κατάληψη σε «εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια» από τη συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει σκοπό τη μετατροπή του σε «κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες», όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Εφόσον η μαριονέτα του Ελληνικού συστήματος που ονομάζεται ‘Νέα Δημοκρατία’ δήλωσε ότι ‘θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια’, τότε το στέκι μας ως η πρώτη κατάληψη μετά την εκλογή της ως νέα κυβέρνηση ας είναι ένα μεγάλο χαστούκι στα μούτρα τους».

Στο ίδιο κείμενο, που συνοδεύεται από φωτογραφία της κατάληψης, μετά το γνωστό σύνθημα, «10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ». σημειώνεται ότι «όσον αφορά τον πρόσφατο τραυματισμό του συντρόφου μας από τους μπάτσους είναι συλλογική μας θέση ότι όσο και να μας χτυπήσετε δεν θα καταφέρετε να διαλύσετε την εξέγερση».

Ολόκληρη η ανάρτηση της «αυτο-οργανωμένης συλλογικότητας αναρχικών μεταναστών» έχει ως εξής:

«Σήμερα, 17 Ιουλίου 2019, εμείς η αυτο-οργανωμένη συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών μαζί με άλλες αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες και συντρόφισσες/ους καταλάβαμε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει το στέκι αυτό ως:

– κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες
– χώρος αυτο-οργάνωσης των μεταναστών με σκοπό το χτίσιμο σχέσεων μεταξύ μεταναστευτικών κοινοτήτων και κινήματος και τους κοινούς μας αγώνες
– Ένα συλλογικό καφενείο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους – ως χώρος εκπαίδευσης και μάθησης. Η άποψη μας για την ταυτότητα της κατάληψης:

Α) Η κατάληψη δεν είναι ο τελικός στόχος του αγώνα, αλλά ένα μέσο αυτού. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες χρειάζεται να δίνονται στους δρόμους όμως οι καταλήψεις είναι εργαλεία που βοηθούν στην επίτευξη τους.

Β) Η κατάληψη χρειάζεται να είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος που να επιτρέπει τη διάδραση με την κοινωνία (για παράδειγμα μέσω διάφορων μαθημάτων και δραστηριοτήτων).

Γ) Η κατάληψη να εξυπηρετεί ως στέκι για την αυτο-οργάνωση των αναρχικών μεταναστών αλλά όχι ως χώρος κατοικίας τους.

Δεν είμαστε γενικά αντίθετες/οι με το να καταλαμβάνει κανείς ένα χώρο για να έχει κάπου να ζήσει, αλλά πιστεύουμε ότι το να χρησιμοποιείται μια κατάληψη αποκλειστικά για λόγους στέγασης είναι προβληματικό διότι οι καταλήψεις είναι εκ φύσεως πολιτικοί και κοινωνικοί χώροι και χρειάζεται να είναι ανοιχτοί τόσο για τους αγώνες στη γειτονιά όσο και σε άλλες περιοχές.

Δ) Στην κατάληψη όλες οι αποφάσεις χρειάζεται να παίρνονται με τρόπο συλλογικό και στις συνελεύσεις να μην κυριαρχούν ιεραρχίες και σχέσεις εξουσίας.
10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εφόσον η μαριονέτα του Ελληνικού συστήματος που ονομάζεται ‘Νέα Δημοκρατία’ δήλωσε ότι ‘θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια’, τότε το στέκι μας ως η πρώτη κατάληψη μετά την εκλογή της ως νέα κυβέρνηση ας είναι ένα μεγάλο χαστούκι στα μούτρα τους.

Όσον αφορά τον πρόσφατο τραυματισμό του συντρόφου μας από τους μπάτσους είναι συλλογική μας θέση ότι όσο και να μας χτυπήσετε δεν θα καταφέρετε να διαλύσετε την εξέγερση.

Αυτο – οργανωμένη συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών».

Share this post