Νέες απειλές από τον Ερντογάν: Εάν δεν λάβουμε βοήθεια, θα ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες

Νέες απειλές από τον Ερντογάν: Εάν δεν λάβουμε βοήθεια, θα ανοίξουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα στους πρόσφυγες, εφόσον η Ε.Ε. δεν παράσχει βοήθεια στην Άγκυρα.

Να ανοίξει τις πύλες της Ευρώπης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απείλησε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την Ε.Ε. να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην Άγκυρα.

«Είτε λάβουμε στήριξη είτε όχι, εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους που φιλοξενούμε. Αλλά, εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει, τότε θα χρειαστεί να ανοίξουμε τις πύλες» δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στη Βουδαπέστη.Κατήγγειλε δε, ότι η συμπεριφορά της Ε.Ε. προς την Τουρκία δεν είναι εποικοδομητική, ενώ γνωστοποίησε ότι «ένας σημαντικός αριθμός» από τους 4 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, θέλει να μεταναστεύσει, ιδίως προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2016, Βρυξέλλες και Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για το μεταναστευτικό ζήτημα, με την τουρκική κυβέρνηση επανειλημμένως να κατηγορεί την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Τουρκία.

O πρόεδρος Ερντογάν έκανε ειδική μνεία και στην επικείμενη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσιγκτον, στις 13 Νοεμβρίου, εξηγώντας ότι επί τάπητος θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, τα περιφερειακά ζητήματα, όπως και το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Τέλος, όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία, άσκησε δριμεία κριτική στους «στρατηγικούς εταίρους» της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.

sputniknews.gr

Share this post