Νέες Δορυφορικές Φωτογραφίες Ισραηλινού Δορυφόρου Αποκαλύπτουν Την Ανάπτυξη Του Ρωσικού Πυραυλικού Συστήματος Iskander SS-26 Στη Συρία

Νέες Δορυφορικές Φωτογραφίες Ισραηλινού Δορυφόρου Αποκαλύπτουν Την Ανάπτυξη Του Ρωσικού Πυραυλικού Συστήματος Iskander SS-26 Στη Συρία

Ο ισραηλινός όμιλος «Image Satellite International» κυκλοφόρησε νέες δορυφορικές εικόνες από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμειμιμ στη νοτιοδυτική Λατάκια.

Στις δορυφορικές αυτές εικόνες του ISI, αποκαλύπτεται ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει το ρωσικό συστήματα πυραύλων Iskander (SS-26) στην αεροπορική βάση Χμειμιμ κοντά στην παράκτια πόλη Τζαμπλέ.

Ενώ οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την παρουσία του συστήματος Iskander στην ρωσική αεροπορική βάση, δεν είναι σαφές πότε οι Ρώσοι έστειλαν το πυραυλικό σύστημα στην Συρία.

Μια στρατιωτική πηγή της Συρίας στη Δαμασκό, μιλώντας με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Al Masdar ότι η ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος Iskander συμπίπτει πιθανότατα με τις δηλώσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το Κυβερνείο του Ιντλίμπ.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες σχετικά με μια επίθεση στην Ιντλίμπ συνεχίζονται εδώ και πάνω από ένα χρόνο χωρίς καμία ενέργεια εκ μέρους του Συριακού Αραβικού Στρατού ή των ρωσικών συμμάχων τους. Σε περίπτωση που θα πραγματοποιηθεί επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού στο Κυβερνείο του Ιντλίμπ, θα πρέπει να συμφωνηθεί από τις ρωσικές και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Share this post