Νέος αρχηγός Στόλου: «Θα επιβάλλουμε την βούληση του Έθνους ακόμα και με τα όπλα»

Νέος αρχηγός Στόλου: «Θα επιβάλλουμε την βούληση του Έθνους ακόμα και με τα όπλα»
Η Ελλάδα αποκτά ξανά εθνική πολεμική «κραυγή»…

O νέος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, και ο παραδίδων αρχηγός Στόλου Στυλιανός Πετράκης έστειλαν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα αποκτά ξανά φωνή.

Τα μηνύματα, φυσικά, αφορούσαν κυρίως την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Έτσι λοιπόν στον ναύσταθμο Σαλαμίνας, παρουσία μάλιστα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Παναγιώτης Λυμπέρης, σχολίασε ότι ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλλει τη βούληση του Έθνους και αναλαμβάνει δράσεις προς επίτευξη πολιτικών στόχων. «Να έχετε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα με το κότινο  της νίκης… Να επιβάλλουμε με τη φήμη μας, και αν χρειασθεί και με τα όπλα, την βούληση του έθνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αξιοπρέπεια του έθνους, τα εθνικά δίκαια και θέσεις, η υπεροχή στη θάλασσα και η μακρόχρονη παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού υπερτερούν των αριθμών», προσέθεσε, καλώντας σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του Στόλου, του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΝ παρατήρησε επιπλέον ότι η πατρίδα «δεν μας χρωστά τίποτα, εμείς χρωστάμε τα πάντα στην πατρίδα». Πλην τούτου, προέτρεψε το προσωπικό να παραδώσει μία πατρίδα όχι μικρότερη, όχι χειρότερη απ’ ό,τι τη βρήκε.

Από την πλευρά του, όπως διαβάζουμε στον ΣΚΑΪ, ο παραδίδων αρχηγός Στόλου κ. Πετράκης εξήρε την «αυταπάρνηση του προσωπικού του Αρχηγείου η οποία, παρά την εξαιρετική απομείωση του προϋπολογισμού του ΓΕΝ, λόγω της 10χρονης κρίσης, είχε ως αποτελέσματα τη θέση σε πτητική ικανότητα του αεροσκάφους ανθυποβρυχιακού πολέμου P-3, την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης υποβρυχίων και τη συντήρηση των μεγάλων μονάδων, καθώς και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε μικρότερες μονάδες (ραντάρ κλπ)».

Στο τέλος, ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης υπενθύμισε τη ρήση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ότι τα πολεμικά πλοία προορίζονται για να κινδυνεύουν.

Οι προαναφερθείσες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια αυτών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Φλώρος, ο οποίος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την Τουρκία:

«Τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Συνήθως σκυλιά που φωνάζουν δεν δαγκώνουν. Να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια».

ΦΩΤΟ eurokinissi

https://www.el.gr/

Share this post