Νέο κινεζικό ξέσπασμα ιών που προκαλουν οι κρότωνες σκοτώνουν 7, μολύνουν 60 και τρομάζουν τον κόσμο.

Νέο κινεζικό ξέσπασμα ιών που προκαλουν οι κρότωνες σκοτώνουν 7, μολύνουν 60 και τρομάζουν τον κόσμο.

Καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεπεράσει την πανδημία του κοροναϊού, έχει έρθει ένας νέος ιός από την Κίνα.

Νέος ιός που προκαλείται από τσιμπούρι στην Κίνα, νέος ιός Κίνα, Νέος ιός που προκαλείται από τσιμπούρι στην Κίνα

Αυτός ο νέος ιός έχει αρχίσει να επιτίθεται θανάσιμα στην Κίνα και οι ειδικοί προειδοποιούν τον κόσμο να είναι προσεκτικοί.

Μια νέα μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό που προκαλεί τσιμπούρι έχει σκοτώσει πάνω από επτά άτομα και μολύνει 60 άλλους στην Κίνα , σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, προειδοποιώντας για την πιθανότητα μετάδοσής του από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Περισσότερα από 37 άτομα στην επαρχία Jiangsu, της Ανατολικής Κίνας μολύνθηκαν με τον ιό SFTS κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αργότερα, 23 άτομα βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί στην επαρχία Anhui της Ανατολικής Κίνας , σύμφωνα με δημοσίευση των κρατικών Global Times.

Μια γυναίκα από το Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα του Τζιανγκσού, η οποία υπέφερε από τον ιό εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας. Οι γιατροί βρήκαν μια πτώση λευκοκυττάρων, αιμοπεταλίων στο σώμα της. Μετά από ένα μήνα θεραπείας, βγήκε από το νοσοκομείο.

Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Anhui και στην επαρχία Zhejiang της Ανατολικής Κίνας λόγω του ιού , ανέφερε η έκθεση. Ο ιός SFTS δεν είναι νέος ιός. Η Κίνα έχει απομονώσει το παθογόνο του ιού το 2011 και ανήκει στην κατηγορία Bunyavirus.

Οι ιολόγοι πιστεύουν ότι η λοίμωξη μπορεί να έχει μεταδοθεί στον άνθρωπο με κρότωνες και ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων , ανέφερε.

Ο Sheng Jifang, γιατρός από το πρώτο συνεργαζόμενο νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο Zhejiang, δήλωσε ότι η πιθανότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι ασθενείς μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους μέσω αίματος ή βλεννογόνου.

Οι γιατροί προειδοποίησαν ότι το τσιμπήμα από τσιμπούρι είναι η κύρια οδός μετάδοσης, όσο οι άνθρωποι παραμένουν προσεκτικοί, δεν υπάρχει λόγος υπερβολικού πανικού για τέτοια μετάδοση ιών , ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει σφραγίσει ένα χωριό στην πόλη Baotou στην Εσωτερική Μογγολία, αφού ένας κάτοικος πέθανε από τη θανατηφόρα βουβωνική πανούκλα  – η δεύτερη περίπτωση που αναφέρθηκε ατη χώρα από τον Ιούλιο. « Ο θάνατος αναφέρθηκε στις αρχές υγείας στην πόλη Μπαοτότο την Κυριακή και το θύμα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ασθενής με Βουβωνική πανούκλα την Πέμπτη » , ανέφερε έκθεση του CNN.

Οι πρώτες περιπτώσεις Κορώνα παρατηρήθηκαν στην πόλη Γουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019 και μέσα σε λίγες εβδομάδες εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας μια παγκόσμια καταστροφή.

Το ξέσπασμα αυτού του νέου ιού στην Κίνα είναι μια νέα απειλή για τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει άλλη πανδημία…

 

Τον περασμένο μήνα, εντοπίστηκε επίσης ένας νέος τύπος ιού της γρίπης των χοίρων και θα μπορούσε να εξαλείψει τον κόσμο σύμφωνα με τους επιστήμονες.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post