Νέο σχέδιο Sykes–Picot σε εξέλιξη: Τετελεσμένη η δημιουργία του Κουρδιστάν & αγωγού πετρελαίου – Απανωτά σοκ στην Άγκυρα

Νέο σχέδιο Sykes–Picot σε εξέλιξη: Τετελεσμένη η δημιουργία του Κουρδιστάν & αγωγού πετρελαίου – Απανωτά σοκ στην Άγκυρα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα κινούνται βάσει ενός τρομερού σχεδίου που χρονολογείται εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια, αναφέρει μεγάλη τουρκική εφημερίδα, η οποία ουσιαστικά μας «ομιλεί» για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν (το οποίο προσπαθεί να μπλοκάρει πάση θυσία ο Ερντογάν), καθώς και για την δημιουργία αγωγού που θα μεταφέρει πετρέλαιο από το ιρακινό Κιρκούκ στο συριακό έδαφος και από εκεί στο το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, κατά την ίδια.

Οι ΗΠΑ, μπορεί να ανακοίνωσαν αρχικά την απόσυρσή τους από τη Συρία, αλλά στην συνέχεια ανέπτυξαν 800 στρατιώτες τους σε μια περιοχή 150 χλμ. μεταξύ Deir azzor και Haseke.

Πρόκειται για την δημιουργία δύο νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, ενώ λειτούργησε ξανά και η πύλη εισόδου Abu Kemal μεταξύ Ιράκ και Συρίας. Το γεγονός ότι η πύλη βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς ελέγχου δείχνει ότι και η Ρωσία βρίσκεται επίσης στο κόλπο, γράφει η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ και Συρία αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ δεν αποσύρθηκαν ποτέ από τη Συρία και ότι σταδιακά εφαρμόζουν το σχέδιο που καταγγέλλουν οι Τούρκοι, για την εκμετάλλευση του πετρελαίου αυτών των περιοχών για λογαριασμό όμως του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ενέκρινε την απόσυρση των στρατευμάτων του από την βορειοανατολική Συρία, στην συνέχεια έδωσε εντολή εσπευσμένα, για την ενεργοποίηση ενός άλλου σχεδίου, που αφορούσε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων για την προστασία των συριακών πετρελαϊκών πεδίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε μια ζώνη 150 χιλιομέτρων μεταξύ του Deirizor και του Haseke.

Αναφέρεται ότι τουλάχιστον 800 Αμερικανοί στρατιώτες θα σταλούν στην περιοχή, 200 από τους οποίους βρίσκονται στη βάση Al Tanf στο νότιο τμήμα της Συρίας.

Για αρκετό καιρό τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δουλεύουν πυρετωδώς για να δημιουργήσουν δύο νέες στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή Deir-ez-Zor.

“Η τελευταία κίνηση των ΗΠΑ, κατέστησε την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG σε φρουρό του πετρελαίου στη Συρία, ενώ το άνοιγμα της πύλης Abu Kemal είναι στο πλαίσιο του «σχεδίου του Ισραήλ» για την εκμετάλλευση του ιρακινού και συριακού πετρελαίου , αναφέρει Τούρκος ειδικός.

Οι Σύροι Κούρδοι επίσης γιόρτασαν το άνοιγμα της εισόδου των συνόρων μεταξύ Ιράκ και Συρίας αναφέροντας: «Η πύλη αυτή είναι ένα «παράθυρο» του Ιράκ στη Συρία και την Μεσόγειο».

«Η πύλη εισόδου Abu Kemal είναι κρίσιμη για τον ενεργειακό χάρτη, διότι μας δείχνει το σχέδιο της μεταφοράς πετρελαίου από την συριακή πόλη Deirizor και το Κιρκούκ προς το Ισραήλ. Το άνοιγμα αυτής της πύλης υπό τον έλεγχο του ρωσικού και του ιρανικού καθεστώτος αποκάλυψε μια μεγάλη συμμαχία στα νοτιοανατολικά της Συρίας. Το Ιράν, ο Ασάντ, το YPG και φυσικά το Ισραήλ, υποστηρίζουν τις μυστικές συμφωνίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη”, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το πολυετές σχέδιο εκμετάλλευσης, το πετρέλαιο θα μεταφέρεται από το Κικρκούκ και την πύλη εισόδου Abu Kemal στην πόλη Deyrizor στο λιμένα της Χάιφα του Ισραήλ μέσω της Ιορδανίας.

Αυτή η διαδρομή, ήταν αδρανής εδώ και χρόνια, αλλά τώρα απλά περιμένει το κατάλληλο χρόνο για την εφαρμογή των αμερικανικών σχεδίων.

Ενώ πραγματοποιούνται όλες αυτές οι εξελίξεις, η Αγγλία διαθέτει κομάντος της που διαφυλάτουν την διαδρομή αυτού του αγωγού πετρελαίου, στη βάση Al Tanf από τις πρώτες ημέρες του πολέμου στη Συρία. Στην περιοχή αυτή , η οποία καταλήφθηκε από την συριακή αντιπολίτευση από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν δύο βάσεις για τον έλεγχο της περιοχής, και ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε άλλες χώρες που επιχειρούν στην Συρία παρενέβησαν ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτά τα σημεία.

«ΗΠΑ και Βρετανία είναι οι προστάτες του αγωγού πετρελαίου του Ισραήλ», καταλήγουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ξερογλείφονται για τα πετρέλαια στην Συρία και το Ιράκ αποκαλύπτοντας σε όλους, ότι αυτός ήταν και για αυτούς, ο κύριος σκοπός των εισβολών σε Συρία και Ιράκ και μετά οι Κούρδοι.

Share this post