ΝΑΙ Απο Πούτιν- Έδωσε Την Άδεια Του Για Ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο!

ΝΑΙ Απο Πούτιν- Έδωσε Την Άδεια Του Για Ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο!

Η Λευκορωσία είναι η νέα Ουκρανία, που η Ρωσία δέν θα διστάσει να επέμβει και να την μετατρέψει ως μια νέα Κριμαία, στόχος και πάλι είναι η Μόσχα και η επιρροή του Πούτιν.

Οι Ευρωπαίοι-Αμερικανοί ονειρεύονται την εγκαθίδρυση ενός εχθρικού προς τη Ρωσία καθεστώτος, όπως στις γειτονικές Βαλτικές χώρες. Δεν ξέρουμε πόση σημασία θα έχει για την ισχύ και την επιρροή της Ρωσίας, όμως είναι εμφανής η προσπάθεια να αποσπαστεί η Λευκορωσία από τη Μόσχα.

Όμως η Μόσχα έχει ένα επικίνδυνο σχέδιο plan B, που αφορά την Ελλάδα, και δέν είναι άλλο από ένα Ελληνοτουρκικό Πόλεμο, η Τουρκία ζητά διακαώς την στήριξη της Ρωσίας σαν απαντήσει στον Ελληνογαλλικό άξονα, αλλά μέχρι στιγμής η Ρωσία αρνείται να δώσει το OK στην Τουρκία να προχωρήσει σέ ένα Πόλεμο Αστραπή, μικρής διάρκειας με την Ελλάδα,και ο λόγος είναι ότι η Τουρκία τα έχει κάνει σαλάτα στην Συρία-Λιβύη,μπαίνοντας στα Ρωσικά χωράφια!

Τα συμφέροντα της Ρωσίας, ας είμαστε ειλικρινείς – οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην αποδυνάμωση, εως και την κατάρρευση αυτού του Στρατιωτικού μπλοκ, είναι σίγουρα στα χέρια της Ρωσίας!

Επιπλέον, τα επεκτατικά σχέδια της Ελλάδας που στοχεύουν στην Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, έρχονται σε αντίθεση με τα Ρωσικά ενεργειακά συμφέροντα. Όσον αφορά  την Τουρκία, ναι η Ρωσία μπορεί να πουλήσει πολλά …Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική ενίσχυση των θέσεων της Άγκυρας δεν είναι επικερδής για τη Μόσχα, γι αυτό η δυο Χώρες αποτελούν ένα άσσο στο μανίκι του Πούτιν, που δέν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει, ακόμα και να τα κάψει, ανάλογα με τις περιστάσεις!

Άρθρο  Σπύρος Πρίφτης         email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post