ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αμφισβητεί την διεθνή Τάξη, vid

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία αμφισβητεί την διεθνή Τάξη, vid
Οι στόχοι για την Κίνα… «Τριγμοί» για την «παγκόσμια ειρήνη»…

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε σήμερα την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ να στηρίξουν την διεθνιστική τάξη, που στηρίζεται σε κανόνες και την οποία αμφισβητούν η Ρωσία και ενδεχομένως κομμάτι της Κίνας που διατηρεί συμφωνίες στρατηγικής σημασίας με την Μόσχα (βλ. εξοπλισμοί, φυσικό αέριο κτλ.).

Μάλιστα χαρακτήρισε «καθοριστικό ζήτημα», την άνοδο της ισχύος του Πεκίνου, ενώ ζήτησε ενίσχυση της τρανσατλαντικής συμμαχίας.

«Οι χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να συσφίξουν τους δεσμούς τους για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ισχύ Μόσχας και Πεκίνου, η οποία «έχει συνέπειες» για την διατλαντική ασφάλεια, την ευημερία και τον δυτικό τρόπο ζωής», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Τόνισε βέβαια πως με την Κίνα, σε αντίθεση με την Ρωσία, η Συμμαχία θα μπορούσε να σφυρηλατήσει στενότερες σχέσεις, όπως και με την Αυστραλία.

«Η Κίνα και η Ρωσία προσπαθούν να ξαναγράψουν τους κανόνες προς τα δικά τους συμφέροντα»είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μιλώντας στην διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια.

Προφανώς, η Δυτική Συμμαχία θέλει να πάρει την Κίνα με το μέρος της, υπερκερνώντας τις όποιες συμφωνίες της Ρωσίας με συγκεκριμένες κινεζικές τράπεζες. Αυτή η ρητορική όμως προκαλεί, αν μη τι άλλο, «τριγμούς» στην όποια προσπάθεια «παγκόσμιας ειρήνης».

photo tweet screenshot

el.gr

Share this post