«ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ» Η ΑΘΗΝΑ – ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ» Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ; – ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ… ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ – ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ (ΦΩΤΟ).

«ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ» Η ΑΘΗΝΑ – ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ» Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ; – ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ… ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ – ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ (ΦΩΤΟ).

Αυτό που γίνεται στην Αθήνα τους τελευταίους μήνες είναι αδιανόητο. Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, μετά από δεκαετίες πλήρους εγκατάλειψης του κέντρου της πρωτεύουσας, ήρθε ο «Μεγάλος Περίπατος» του Κώστα Μπακογιάννη, για να αποτελειώσει και το τελευταίο ίχνος λογικής που είχε απομείνει.

Τα σοβαρά κατασκευαστικά έργα τα κάνουν οι μελέτες και τα υλικά. Ο «Μεγάλος Περίπατος» στερείται και από τα δύο προαναφερθέντα προαπαιτούμενα. Ούτε σοβαρή μελέτη υπήρξε, αλλά και τα υλικά και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία αντοχή στο χρόνο.

Με το να βάψεις με μπογιά την άσφαλτο δεν κάνεις έργο. Προφανώς ο δήμαρχος μπέρδεψε τα γήπεδα του τένις με την Πανεπιστημίου. Με το να τοποθετείς ογκώδεις ζαρντινιέρες ύψους ενός μέτρου, το μόνο που κάνεις είναι να αφαιρείς αέρα από την πόλη. Είναι πραγματικά γελοία η εικόνα του να έχουν τοποθετηθεί παγκάκια στο ένα μέτρο πίσω από τις ζαρντινιέρες-θηρία με τον καθήμενο να μην μπορεί να δει ούτε απέναντι!

Έτσι λοιπόν το «φιάσκο» του «Μεγάλου Περιπάτου» του δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη δεν έχει τελειωμό, καθώς μετά την καθολική αποδοκιμασία των πολιτών για το έργο που μετέτρεψε την Αθήνα σε «νεκρή ζώνη», ξεκίνησε το σταδιακό «ξήλωμά» του. Συγκεκριμένα  ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την απόδοση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες «ξηλώματος» ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν 21 Αυγούστου, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό είναι το πρώτο βήμα για το οριστικό ξήλωμα του έργου από τον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς ο ίδιος βλέπει την δημοτικότητα του να εξανεμίζεται.

«Εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την άτακτη υποχώρηση καθώς έχουν ξεσηκωθεί τόσο οι καταστηματάρχες του κέντρου όσο και οι άνθρωποι που πηγαίνουν στις δουλειές τους, αφού πλέον από το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να περάσει ούτε «κουνούπι» με τα μποτιλιαρίσματα να φτάνουν στην… Πανόρμου.

Άραγε ο δήμαρχος θα επιστρέψει και τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής για την κατασκευή ίσως του μεγαλύτερου έργου-φιάσκου των τελευταίων δεκαετιών στην Αθήνα. Το έργο έχει υπολογιστεί πως για να ολοκληρωθεί θα κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα σε αυτά τα εκατομμύρια συμπεριλαμβάνονται τα παγκάκια των 5.700 ευρώ έκαστο, οι ζαρντινιέρες των 500 ευρώ έκαστη, οι φοίνικες των 5.000 ευρώ κλπ.

peri2

peri3

peri4

peri5

peri6

peri7

peri8

makeleio.gr

Share this post