Ν.Σύψας: «Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα πάμε αναμφίβολα σε lockdown στην Αττική» – Τελειώνουν την οικονομία (βίντεο)./Λένε για νέο lockdown σε 10 μέρες!!! Κούβελας: θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ – Τι θα γίνει στην οικονομία (vid).

Ν.Σύψας: «Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα πάμε αναμφίβολα σε lockdown στην Αττική» – Τελειώνουν την οικονομία (βίντεο)./Λένε για νέο lockdown σε 10 μέρες!!! Κούβελας: θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ – Τι θα γίνει στην οικονομία (vid).

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ειδικής επιτροπής για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, δήλωσε πως αν δεν μειωθούν τα κρούσματα του ιού στην Αττική, τότε αναμφίβολα το επόμενο βήμα είναι το lockdown.

Ο κ. Σύψας σημείωσε την κρισιμότητα του επόμενου 10ημέρου και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως είπε, αν χρειαστεί θα πάμε σε lockdown. «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ιδιαίτερα στην Αττική, θα πάμε αναμφίβολα».

Φυσικά κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την οριστική «ταφόπλακα» για την ήδη θνήσκουσα ελληνική οικονομία. Η Αττική μαζί με την Θεσσαλονίκη αποτελούν το 70% της ελληνικής οικονομίας.

Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις δύο περιφέρειες.

Εξήγησε πως χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα – δέκα ημέρες ώστε να αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν και προσέθεσε:

«Αν αποδώσουν έχει καλώς, αν όχι, το επόμενο βήμα είναι το lockdown».

Ερωτώμενος σχετικά με τη διάρκεια αυτής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, απάντησε πως θα είναι σίγουρα μικρότερη (σ.σ. από το προηγούμενο lockdown) και ενδεχομένως διαρκέσει μία εβδομάδα.

«Η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και φαίνεται κυρίως από τις διασωληνώσεις. Εάν αφήσουμε την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς να παίρνουμε δραστικά μέτρα, θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας».

«Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και συνεχίζεται η ανοδική τάση (σ.σ. στην Αττική), ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας», επανάλαβε και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα «με θρησκευτική ευλάβεια».

 

 

«Δεν είναι καιρός για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν».

pronews.gr

Λένε για νέο lockdown σε 10 μέρες!!! Κούβελας: θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ – Τι θα γίνει στην οικονομία (vid).

Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα…

Πριν από λίγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της κρατικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας, είπε πως δεν αποκλείεται νέο Lockdown σε δέκα μέρες, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα τους.

 

 

 

Προσφάτως, ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο ΑΠΘ κ. Κούβελας είχε χαρακτηρίσει τεράστιο λάθος το lockdown, κάνοντας παράλληλα λόγο για πλασματικό αριθμό κρουσμάτων ενώ υπογράμμισε πως οι θάνατοι με κορωνοϊό δεν παρουσιάζουν καμία αύξηση.

Μάλιστα μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως στο Lockdown θα πεθάνουν περισσότεροι.

Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες και για την οικονομία. Οι τελευταίες Εκθέσεις διεθνών κι ευρωπαϊκών οργανισμών συγκλίνουν στο κοινό συμπέρασμα ότι μετά από τα εμφανή σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών στις αρχές του καλοκαιριού, το ενδεχόμενο lockdown ρίχνει εκ νέου βαριές σκιές.

Από αυτήν τη διαπίστωση δεν μπορεί να εξαιρεθεί η Ελλάδα, ειδικά από την στιγμή που επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα, με το ενδεχόμενο lock down, γενικού ή τοπικών, να πλανάται στον αέρα.

Τι θα σημαίνει πρακτικά αυτό για την ύφεση, που επισήμως υπολογίζεται στο 8%; «Εξαρτάται σε ποιο σημείο θα είχαμε κάτι τέτοιο. Έχει μεγάλη σημασία τι θα γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων. Μακάρι να μη φτάσουμε εκεί» παρατηρεί κυβερνητική πηγή, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό για μια τέτοια εξέλιξη.

el.gr

Share this post