Ξεκίνησε η ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Donbass της Ουκρανίας – Χτύπησαν 313 στόχους και οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ

Ξεκίνησε η ρωσική επίθεση μεγάλης κλίμακας στο Donbass της Ουκρανίας – Χτύπησαν 313 στόχους και οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα φάση μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία στις 18 Απριλίου, με σκοπό την κατάληψη του συνόλου των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk

Η επίθεση μεγάλης κλίμακας των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας ξεκίνησε στις 18 Απριλίου 2022.
Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια νέα φάση μεγάλης κλίμακας επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία στις 18 Απριλίου, με σκοπό την κατάληψη του συνόλου των περιφερειών του Donetsk και του Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν ενισχύσεις —συμπεριλαμβανομένων τόσο των νεοανεπτυγμένων μονάδων όσο και των μονάδων που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία—στον άξονα Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με επίκεντρο το Rubizhne, την Popasna και τη Marinka με βαριά υποστήριξη πυροβολικού στις 18 Απριλίου.

Η ρωσική επίθεση στα ανατολικά θα είναι σε θέση να φθείρει τους Ουκρανούς και ταυτόχρονα να επιτύχουν εδαφικά κέρδη.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν την επιχειρησιακή παύση που ήταν πιθανότατα απαραίτητη για την ανασύσταση και την κατάλληλη ενσωμάτωση μονάδων που αποσύρθηκαν από τη βορειοανατολική Ουκρανία στις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί σίγουρα να είναι σε θέση να καταστρέψουν τις ουκρανικές θέσεις στην ανατολική Ουκρανία μέσω της μεγάλης συγκέντρωσης ισχύος πυρός και του τεράστιου βάρους της αριθμητικής υπεροχής, αλλά πιθανότατα με υψηλό κόστος.
Οι ουκρανικές τακτικές απώλειες δεν θα σήμαιναν το τέλος της επίθεσης στην ανατολική Ουκρανία, πολύ περισσότερο το τέλος του πολέμου στο σύνολό του.

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις νοτιοανατολικά του Kharkiv πιθανότατα θα αναγκάσουν τις ρωσικές δυνάμεις να εκτρέψουν ορισμένες μονάδες που προορίζονται για την επίθεση στο Izyum, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις είναι απίθανο να κόψουν εντελώς τις ρωσικές γραμμές επικοινωνίας βόρεια του Izyum τις επόμενες ημέρες.
Οι ελάχιστοι Ουκρανοί που υπερασπίζονται την Μαριούπολη συνέχισαν να δέχονται βαρύ ρωσικό πυροβολικό και βομβαρδισμούς από πυραύλους.

z1_7.png

z2_4.png

z3_4.png

z4_4.png

z5_4.png

Η Ρωσία χτύπησε 331 στόχους στην Ουκρανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν το κέντρο επιμελητείας και τις μεγάλες αποστολές ξένων όπλων που βρίσκονταν σε αυτό, που έφτασαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες 6 ημέρες.
Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν στο 124ο Κοινό Κέντρο Υποστήριξης Επιμελητείας των Δυνάμεων Επιμελητείας των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Lviv.
«Το κέντρο logistics και οι μεγάλες αποστολές ξένων όπλων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες έξι ημέρες έχουν καταστραφεί»,
Οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν πλήγματα σε 331 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Έκτακτη επικοινωνία Biden με συμμάχους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden θα έχει επικοινωνία στις 19 Απριλίου 2022 με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και θα συζητήσει μαζί τους τον συντονισμό των μέτρων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Η έναρξη της επικοινωνίας είναι προγραμματισμένη για τις 9:45 τοπική ώρα (16:45 ώρα Μόσχας).

www.bankingnews.gr

Share this post