Ξεκινά η προεκλογική περίοδος: Στον ΠτΔ το απόγευμα ο Τσίπρας – Μας δουλεύει, θα ανακοινώσει μέτρα «διάσωσης» της μεσαίας τάξης!

Ξεκινά η προεκλογική περίοδος: Στον ΠτΔ το απόγευμα ο Τσίπρας – Μας δουλεύει, θα ανακοινώσει μέτρα «διάσωσης» της μεσαίας τάξης!

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί στις 18:30 το Προεδρικό Μέγαρο για το αίτημα πρόωρων εκλογών και στη συνέχεια από το Μέγαρο Μαξίμου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα.

Λίγα 24ωρα μετά το ρουσφετολογικό αλαλούµ στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του “ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία” το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίο θα ρίξει το βάρος του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, που επλήγη περισσότερο από την κυβέρνηση την προηγούμενη 4ετια, ενώ θα καταγράψει με σαφήνεια τα διλήµµατα που προσπαθεί να θέσει στο εκλογικό σώµα.

Ο κύβος θα ριφθεί και επίσηµα, µετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της ∆ευτέρας (18:30) στον Προκόπη Παυλόπουλο, για να υπάρξει εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας για τις πρόωρες εκλογές. Ήδη, στην Κουμουνδούρου, όπως και στα άλλα κόµµατα, άρχισε η διαδικασία για τα ψηφοδέλτια, ωστόσο, το πρόβληµα, για το κυβερνών κόµµα είναι πως τουλάχιστον 85 – 95 βουλευτές πιθανότατα να μην πετύχουν την επανεκλογή τους.

Την απειλή του κοινοβουλευτικού και κατ’ επέκταση πολιτικού αφανισμού δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι «μικρομεσαίοι» βουλευτές της περιφέρειας όπου η Κουμουνδούρου θα περιοριστεί σε μια έδρα – από 2 εως 4 που κατέχει σήμερα – αλλά και προβεβλημένα στελέχη των μεγάλων αστικών κέντρων. Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και «ξενόφερτοι» από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροδεξιά θα κληθούν να μετέχουν σε μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου.

Στο κυβερνών κόμμα τρέμουν μία ενίσχυση του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” κλίµα -που έκανε ηχηρή πρεμιέρα στις ευρωεκλογές και τις κάλπες για τις περιφέρειες και τους δήµους.

.pentapostagma.gr

Share this post