Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βομβαρδιστικά B-1 στη Νορβηγία για πρώτη φορά εν μέσω των αρκτικών φιλοδοξιών της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βομβαρδιστικά B-1 στη Νορβηγία για πρώτη φορά εν μέσω των αρκτικών φιλοδοξιών της Ρωσίας.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ μεγάλης κλίμακας στην περιοχή του Μπάρεντς ως απάντηση σε αυτό που θεωρείται ως αρκτική φιλοδοξία της Ρωσίας να στρατιωτικοποιήσει το άκρο του Βορρά.

 

Και τώρα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα αναπτύξει βομβαρδιστικά B-1 Lancer μαζί με 200 αεροσκάφη στη Νορβηγία , χωρίς αμφιβολία για να «αντιμετωπίσει τη Ρωσία».

 

“Πάνω από 200 άτομα της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Dyess, Τέξας, αναμενόταν να φτάσουν στην Αεροπορική Βάση του Ορλάντ με έναν εκστρατευτικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-1 Lancer για να υποστηρίξουν αποστολές στην περιοχή, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ σε δήλωση την Τρίτη,” σύμφωνα με το  Stars and Stripes.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ (EUCOM), η οποία έκανε την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα δεν έδειξε πόσο καιρό θα αναπτυχθούν, λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθούν “προγραμματισμένες αποστολές” για “περιορισμένο χρονικό διάστημα”.

Οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νορβηγίας διεξήγαγαν βόρειες αεροπορικές περιπολίες μεγάλης εμβέλειας στο παρελθόν, αλλά αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα αμερικανικά βομβαρδιστικά θα πετάξουν έξω από τη Νορβηγία , κάτι που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή της Ρωσίας.

 

 

 

Η κίνηση έρχεται μετά την πρόσφατη δημοσίευση νέων στρατηγικών άμυνας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ, τον Ιούλιο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα, εν μέσω αυξημένης συνεργασίας Πενταγώνου με τη Νορβηγία, μεταξύ των ιδρυτικών χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

“Κάτι τέτοιο θα απαιτήσει από τις θαλάσσιες υπηρεσίες να συνεργαστούν με συμμάχους, καθώς και εγχώριους εταίρους, όπως οι ακτοφυλακές και οι φορείς επιβολής του νόμου της Αλάσκας, και να εστιάσουν τις αποφάσεις έρευνας και απόκτησης στο να μπορούν να λειτουργήσουν με επιτυχία στον Υψηλό Βορρά”, σύμφωνα με την προηγούμενη Ναυτική δήλωση.

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post