Οι ΗΠΑ αποσύρουν το Patriot SAM από τη Σαουδική Αραβία, – WSJ.

Οι ΗΠΑ αποσύρουν το Patriot SAM από τη Σαουδική Αραβία, – WSJ.
Οι αμερικανικές αρχές εξάγουν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot από τη Σαουδική Αραβία και σκέφτονται να μειώσουν τις στρατιωτικές τους δυνατότητες στη χώρα, αναφέρει η Wall Street Journal αναφέροντας πηγές.
Οι ΗΠΑ βγάζουν το Patriot SAM από τη Σαουδική Αραβία, - WSJ |  Ρωσική άνοιξη
Σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαιρούν τέσσερις συστοιχίες αεροπορικής άμυνας Patriot από τη Σαουδική Αραβία μαζί με τα δεκάδες στρατεύματα που στάλθηκαν εκεί μετά από μια σειρά επιθέσεων σε εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας πέρυσι, γράφει η εφημερίδα.
Σημειώνεται επίσης ότι δύο μοίρες αμερικανικών μαχητικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Επιπλέον, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα εξετάσουν σύντομα τη μείωση της παρουσίας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο.
“Η απόσυρση των πυραυλικών αμυντικών συστημάτων Patriot από τη Σαουδική Αραβία από το Πεντάγωνο, καθώς και άλλες μειώσεις, βασίζεται σε εκτιμήσεις ορισμένων αξιωματούχων ότι η Τεχεράνη δεν αποτελεί πλέον άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ”, ανέφερε η εφημερίδα.
Τον Σεπτέμβριο του 2019, τα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δύο διυλιστήρια πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία. Η χώρα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας και ένας από τους τρεις μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, μετά από επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της, δήλωσε ότι είχε μειώσει την παραγωγή κατά περισσότερο από το ήμισυ – κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από το συνηθισμένο σήμα περίπου 9,8 εκατομμυρίων.
ΑΠΟΔΟΣΗ  ΑΠΟ ΤΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post