Οι ΗΠΑ επικήρυξαν με 1 εκατομμύριο δολάρια τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο Χάμζα, θεωρούμενος ως ο ευνοούμενος γιος — δηλαδή ο επιλεγμένος διάδοχος — του Οσάμα μπιν Λάντεν, ιδρυτή του δικτύου στο οποίο επιρρίπτεται η ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001,….

φιγουράρει ήδη στην αμερικανική μαύρη λίστα των προσώπων που κατηγορούνται πως ενέχονται στη διεθνή τρομοκρατία.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που υπόσχεται τα χρήματα αυτά σε αντάλλαγμα για πληροφορίες «που θα επέτρεπαν την αναγνώριση ή τον εντοπισμό του σε οποιαδήποτε χώρα», πρόκειται για «αναδυόμενο ηγέτη» της Αλ Κάιντα.
«Από, τουλάχιστον, τον Αύγουστο του 2015, έχει δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο αρχεία ήχου και βίντεο με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από αμερικανούς στρατιώτες», αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ»
Κατά ειδικούς στις ισλαμιστικές οργανώσεις, ο νεαρός, ηλικίας σήμερα περίπου τριάντα ετών, διευθύνει την οργάνωση Ανσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν (AP)
Ο Χάμζα μπιν Λάντεν αποκαλείται συχνά ο «πρίγκιπας διάδοχος του τζιχάντ». Εγγραφα, ανάμεσά τους επιστολές που είχε μεταδώσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, υποδεικνύουν ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα τον προόριζε για διάδοχό του στην ηγεσία του παγκόσμιου ιερού πολέμου εναντίον της Δύσης.
Στα αρχεία του Οσάμα μπιν Λάντεν, τα οποία σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές κατασχέθηκαν στην επιδρομή εξόντωσής του στο Πακιστάν και αποκαλύφθηκαν στα τέλη του 2017 από τη CIA συμπεριλαμβάνεται βίντεο που καταγράφει τον γάμο του Χάμζα, κατά τα φαινόμενα στο Ιράν.
Αυτό είναι το πρώτο υλικό που περιήλθε στην κατοχή της Ουάσιγκτον και εικονίζει τον νεαρό αφότου ενηλικιώθηκε.
Kατά τις αμερικανικές αρχές, είναι άγνωστο πού βρίσκεται ο Χάμζα μπιν Λάντεν, αν βρίσκεται στο Ιράν, στη Συρία, ή το Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ,in.gr

Share this post