Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι την Παρασκευή δήλωσαν ότι προετοιμάζονται για τη δυνατότητα διάδοσης του νέου κορωναϊού μέσω των αμερικανικών κοινοτήτων που θα ανάγκαζαν το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων.(Reuters).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη δει την εξάπλωση της κοινότητας του ιού που εμφανίστηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές προετοιμάζουν το ιατρικό προσωπικό για τον κίνδυνο, δήλωσε ο Nancy Messonnier, ένας υπάλληλος από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Τις προσεχείς εβδομάδες, αν ο ιός αρχίσει να εξαπλώνεται μέσω των κοινοτήτων των ΗΠΑ, οι υγειονομικές αρχές θέλουν να είναι έτοιμες να εγκρίνουν το σχολικό και επιχειρηματικό κλείσιμο, όπως αυτά που αναλαμβάνονται στις ασιατικές χώρες για να περιορίσουν την ασθένεια, δήλωσε ο Messonnier.

“Δεν βλέπουμε ακόμη να διαδίδεται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι πολύ πιθανό, να συμβεί τελικά”, δήλωσε ο Messonnier.

“Ο στόχος μας εξακολουθεί να είναι η επιβράδυνση της εισαγωγής του ιού στις ΗΠΑ. Αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε τις κοινότητες για περισσότερες περιπτώσεις και ενδεχομένως διαρκή διάδοση”.

Το CDC λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των αμερικανών εργαζομένων έχουν τα απαραίτητα προιόντα, πρόσθεσε, συνεργάζοντας με επιχειρήσεις, νοσοκομεία, φαρμακεία και κατασκευαστές και διανομείς σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν για να προετοιμαστούν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι το παράθυρο ευκαιρίας για περιορισμό της διεθνούς εξάπλωσης της επιδημίας που σκότωσε περισσότερους από 2.200 ανθρώπους έκλεισε, καθώς ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 26 χώρες με μεγάλο σύμπλεγμα στη Νότια Κορέα και πρόσφατα κρούσματα στο Ιράν , Τον Λίβανο και την Ιταλία

“Αν το κάνουμε καλά, μπορούμε να αποφύγουμε κάθε σοβαρή κρίση, αλλά αν χάσουμε την ευκαιρία, τότε θα έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στα χέρια μας”, δήλωσε ο επικεφαλής του WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus στη Γενεύη.

Το CDC εξακολουθεί να χειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών για το coronavirus, καθώς επεξεργάζεται ζητήματα με κιτ δοκιμών που αποστέλλονται σε κράτη, δήλωσε ο Messonnier.

Μόνο τρία κράτη της Αμερικής έχουν σήμερα την ικανότητα να εκτελούν δοκιμές για τον ιό σε τοπικό επίπεδο, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ο Σύνδεσμος Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας (APHL).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS : Corfiatiko

Share this post