Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται (εδώ και πολύ καιρό) για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται (εδώ και πολύ καιρό) για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία
Tι είναι η ομάδα «Τiger»

Κάποιοι στην Ουάσινγκτον εδώ και αρκετά χρόνια ετοιμάζουν τις ΗΠΑ ακόμα και για πυρηνικό πόλεμο με την Ρωσία προκειμένου να διατηρηθεί η αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία ακόμα κι αν αυτό κοστίσει μία πλανητική καταστροφή.

Το σενάριο να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά στην Ουκρανία, είναι πιθανό γιατί η Ρωσία όσο είναι μόνη της δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί εναντίον των συμβατικών δυνάμεων των 30 χωρών του ΝΑΤΟ.

Αν ηττηθεί στο συμβατικό πεδίο θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπως το προβλέπει το δόγμα της προκειμένου να σώσει την ύπαρξή της.

Αυτό βέβαια θα άλλαζε άρδην εάν η Κίνα επισήμως στέκονταν στο πλευρό της Ρωσίας και προσέθετε τις δικές της συμβατικές δυνάμεις προς υπεράσπισή της έναντι του ΝΑΤΟ.

Τότε όλα θα άλλαζαν εις βάρος της Δύσης.

Οι Κινέζοι όμως είναι δισταχτικοί εκ φύσεως και ποτέ δε νιώθουν έτοιμοι για μεγάλες αποφάσεις ακόμα κι όταν ξέρουν πως δεν έχουν άλλη επιλογή.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι μυστικές συνεδριάσεις ομάδας αξιωματούχων ασφαλείας μετά από εντολή του Λευκού Οίκου, είναι συνεχείς.

Στην πραγματικότητα, τέτοιες συνεδριάσεις γινόντουσαν εδώ και πολύ καιρό καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιζητούσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία με κάθε τρόπο και μέσον από το 2014. Θεωρούσαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να «κοντύνουν» τη Ρωσία.

Για να βρουν  δηλαδή, την αφορμή για να αποκόψουν την δροσιά από την Ευρώπη και να την εμποδίσουν να έχει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Η ομάδα αυτή μελετά όλα τα σενάρια για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εάν ο Πούτιν, προχωρήσει σε χρήση πυρηνικών όπλων (έχουν στήσει και ένα αφήγημα για χρήση χημικών και βιολογικών όπλων γιατί δήθεν θα είναι «απογοητευμένος» από την «αποτυχία της στρατιωτικής επιχείρησης»)

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι είναι στην ουσία ο υποβολέας της κυβέρνησης των Δημοκρατικών, η ομάδα των αξιωματούχων, γνωστή και ως Ομάδα Τίγρης (Tiger Team) εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί σε εδάφη του ΝΑΤΟ στοχεύοντας αποστολές όπλων προς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις απόρρητες αυτές συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα η ειδική ομάδα «ψάχνει απαντήσεις» σε ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου σε Μολδαβία και Γεωργία καθώς και το πώς μπορούν να προετοιμαστούν οι ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίσης εδώ και δεκαετίες.

Η «Ομάδα Τίγρης» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής.

Όπως σημειώνουν οι ΝΥΤ δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί μια τέτοια ειδική ομάδα καθώς μια αντίστοιχη λειτουργούσε επί μήνες παρασκηνιακά για να προετοιμάσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πιθανότητα μιας ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Δηλαδή οι Αμερικανοί προετοίμαζαν την δημιουργία κρίσης εδώ και καιρό.

Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης λέει ο Στόλτενμπεργκ

«Ο (Ουκρανός) πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί στους ηγέτες της Συμμαχίας και αυτοί θα εξετάσουν την στήριξη που θα προσφέρουν για να βοηθήσουν την Ουκρανία να ασκήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ θα συζητήσει επίσης τη σημασία «να επανεκκινήσει τις άμυνές του στην ανατολική του πτέρυγα», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα ο Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία ενδέχεται να μολύνει το έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης – θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα είχε εκτεταμένες επιπτώσεις», υπογράμμισε.

«Η σοβαρότητα της χρήσης χημικών όπλων, φυσικά, καθίσταται ακόμη πιο προφανής γνωρίζοντας ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μόλυνσης (…) μπορούμε να δούμε την εξάπλωση χημικών παραγόντων και στο έδαφος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ σύμφωνα με το ΑΠΕ, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει πώς η Συμμαχία θα απαντούσε σε μια τέτοια επίθεση.

https://www.defencenet.gr

Share this post