Οι ΗΠΑ Προσέγγισαν Την Αλεξανδρούπολη Με 4.500 Στρατιώτες !

Οι ΗΠΑ Προσέγγισαν Την Αλεξανδρούπολη Με 4.500 Στρατιώτες !

[ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ;]

Αμερικανικό πλοίο έμφορτο στρατιωτικού εξοπλισμού εισήλθε στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως.

Η κίνηση αυτή έφερε στο μυαλό το σχόλιο “Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στρατό στις γειτονικές της Τουρκίας χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία.” που εδώ και καιρό ακούγεται.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως το πλοίο και ο στρατιωτικός εξοπλισμός εισήλθε στην Αλεξανδρούπολη για να μετάσχουν σε ασκήσεις που θα γίνουν σε βαλκανικές χώρες.

Η αμερικανική ταξιαρχία ‘Stryker’ εισήλθε στο λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως.

Ο αμερικανικός στρατός με το πλοιο ‘Green Ridge’ μετέφερε χτες στο λιμάνι τα 800 οχήματα της Ταξιαρχίας ‘Stryker’ και τα υπόλοιπα της υλικά.

Το κοινοποίησε ο πρέσβης

Ο Τζέφρι Παιατ-πρεσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ανέφερε πως το πλοίο εισήλθε για να μετάσχει στις ασκήσεις ‘Sabre Guardian’ και ‘Decisive Strike’ που θα γίνουν σε βαλκανικές χώρες.

Εξωτερικοί αναλυτές όμως σχολίασαν πως λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της στρατηγικής αξίας του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης, “κινούνται προς έναν διαφορετικό στόχο”.

Η μεταφορά τόσο μεγάλου αριθμού όπλων και εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας Ελλάδα και Τουρκία, εκλαμβάνεται ως αντίμετρο κατά της Τουρκίας για την ένταση που υπάρχει στην Μεσόγειο.
…….
Η άσκηση ‘Decisive Strike’ 2019 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης του Κρίβολακ στην “Βόρεια Μακεδονία”.

Στον αμερικανικό στρατό συνολικά υπάρχουν εννέα ταξιαρχίες ‘Stryker’ κάθε ταξιαρχία περιλαμβάνει 4.500 στρατιώτες.

Share this post