“οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ που έγιναν ΕΡΓΑΛΕΙΑ”. Το Εργαλείο όμως το έχει αυτή την στιγμή η τουρκία και ειναι το τουρκολιβυκό σύμφωνο που πρωτοκολλήθηκε όλως τυχαίως στον ΟΗΕ χρονικά με τις αποφάσεις της Συνόδου κορυφής.

“οι ΚΥΡΩΣΕΙΣ που έγιναν ΕΡΓΑΛΕΙΑ”. Το Εργαλείο όμως το έχει αυτή την στιγμή η τουρκία και ειναι το τουρκολιβυκό σύμφωνο που πρωτοκολλήθηκε όλως τυχαίως στον ΟΗΕ χρονικά με τις αποφάσεις της Συνόδου κορυφής.

ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ.

ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

” Μετά το τέλος της συνεδρίασης, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, όπου απέφυγαν μεν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «κυρώσεις» για την Τουρκία, ωστόσο χρησιμοποιώντας την λέξη «εργαλεία» επεσήμαναν πως υπάρχουν στο τραπέζι και αν επιβάλλεται «θα χρησιμοποιηθούν».

Politico”οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την σχέση των δύο πλευρών”

 Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως η ΕΕ είναι ξεκάθαρα αλληλέγγυα με την Κύπρο και την Ελλάδα και τόνισε πως υπάρχουν «εργαλεία» στο συρτάρι, υπονοώντας κυρώσεις, αλλά δεν θέλουν οι «27» να τα χρησιμοποιήσουν.¨

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/politiki/synodos-koryfis-leykos-kapnos-apo-tis-bryxelles

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ; ( ΔΕΝ ΤΡΈΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;)

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ (Σαμπάχ) 

 ” Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επικύρωσε την Πέμπτη συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας Τουρκίας-Λιβύης που καλύπτει τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συμφωνία “έχει καταχωριστεί στη Γραμματεία, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, δήλωσε το πιστοποιητικό εγγραφής με ημερομηνία Τετάρτη.

“Κάθε συνθήκη και κάθε διεθνής συμφωνία που συνάπτεται από οποιοδήποτε Μέλος των Ηνωμένων Εθνών μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος Χάρτη καταχωρείται το συντομότερο δυνατόν στη Γραμματεία και δημοσιεύεται από αυτήν”, διαβάστε το άρθρο 102.

Στις 27 Νοεμβρίου 2019, η Άγκυρα και η Τρίπολη υπέγραψαν δύο μνημόνια συμφωνίας – ένα για τη στρατιωτική συνεργασία και ένα για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο.”

https://www.dailysabah.com/politics/un-certifies-turkey-libya-maritime-delimitation-agreement/news

Οι καιροί ου μενετοί. Οι καιροί [ή οι ευκαιρίες] δεν περιμένουν 

(ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ) 

ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΧΑΛΕΠΟΙ και περιμένουν εξελίξεις. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Share this post