Οι πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούνται σε θέσεις βολής;

Οι πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούνται σε θέσεις βολής;

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που παρακολουθούν με πάθος οι θεωρητικοί συνωμοσίας σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες Εκθέσεις Δράσης Έκτακτης Ανάγκης. Η Wikipedia αναφέρει τα εξής γι’ αυτούς:

Το Μήνυμα Δράσης Έκτακτης Ανάγκης (EAM) είναι ένα επίσημο μήνυμα που διαβιβάζεται από τους στρατιωτικούς διοικητές των ΗΠΑ σε μονάδες που διαθέτουν πυρηνικό οπλισμό σύμφωνα με το Ενιαίο Ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο σε περίπτωση απόφασης για χρήση πυρηνικού όπλου.

Τα μηνύματα μεταδίδονται από τον κεντρικό κόμβο επικοινωνιών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον ή, εάν καταστραφούν, από τον εφεδρικό κόμβο επικοινωνιών Raven Rock (Πενσυλβάνια) ή από το φυλάκιο διοίκησης E-4.

Η μετάδοση πραγματοποιείται σε συχνότητες: 4724,0 KHz, 6739,0 KHz, 8992,0 KHz, 11175,0 KHz, 13200,0 KHz και 15016,0 KHz μέσω του συστήματος επικοινωνιών βραχέων κυμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράδειγμα μετάδοσης στις 4 Αυγούστου 2010 στις 19:30 EST (03:30 MSC):

Διάλειμμα Andrews: ECQ4SI stand by ECQ4SI stand by ECQ4SI stand by ECQ4SI stand by το μήνυμα ακολουθεί
ECQ4SIFUOCT2ZJQWCSQCVCXHJUYE λέω και πάλι ECQ4SIFUOCT2ZJQWCSQCVCXHJUYE αυτό είναι Andrews πρέπει να ακολουθήσει stand by

Τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα και δεν αποτελούν καν οδηγίες, αλλά παραπομπές σε ειδικά πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, η εντολή γράφει στον καπετάνιο ενός πυρηνικού υποβρυχίου: πάρτε έναν κόκκινο φάκελο από το χρηματοκιβώτιο και δείτε τον αλγόριθμο στην τάδε σελίδα.

Φυσικά, χωρίς να έχετε στα χέρια σας τον πολύτιμο φάκελο με τους κωδικούς εκτόξευσης και χωρίς να γνωρίζετε την κρυπτογράφηση είναι αδύνατο να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, βλέποντας τον αριθμό των μηνυμάτων και μετρώντας τον αριθμό των χαρακτήρων στο κείμενο μπορείτε να εκτιμήσετε κατά προσέγγιση το επίπεδο συναγερμού.

Τις τελευταίες έξι ώρες, το Πεντάγωνο κοινοποίησε τα ακόλουθα στις πυρηνικές δυνάμεις και στα κέντρα διοίκησης και ελέγχου του:

Πριν από αυτό, υπήρχαν οι άλλες έξι ώρες:

Και με αυτή τη συχνότητα τα μηνύματα συνεχίζονται για περίπου 48 ώρες.

Ο κανόνας για τις ΕΑΜ είναι συχνότητα 1-5 φορές την εβδομάδα. Μερικές φορές, όταν υπάρχει μια μικρή κρίση στον κόσμο, όπως η Βόρεια Κορέα, τα ΕΑΜ αποστέλλονται λίγο περισσότερο, μερικά από αυτά ξεπερνούν τους εκατό χαρακτήρες, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό για όλους. Αλλά είκοσι την ημέρα, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Κανείς δεν το έχει δει ποτέ.

Θα πρέπει επίσης να προσθέσω ότι μιλάμε για διαπραγματεύσεις με το αρχηγείο των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες οκτώ χώρες με πυρηνικές βόμβες και τίποτα δεν είναι γνωστό για τις διαπραγματεύσεις τους. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αν οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται, όλοι οι άλλοι βρίσκονται τώρα σε αναβρασμό.

Ας προσθέσουμε σε αυτό το πρωτοφανές γεγονός τα 4 αεροπλανοφόρα που αναχώρησαν από τα λιμάνια των ΗΠΑ στις 18 Ιανουαρίου. Ας θυμηθούμε τα ιδιωτικά μηνύματα των συγγενών των Αμερικανών ναυτικών, στους οποίους απαγορεύτηκε να τηλεφωνήσουν από την εκστρατεία. Απ’ όσο μπορούμε να κρίνουμε από όλα αυτά, η κατάσταση στον κόσμο έχει γίνει κάπως τεταμένη και το να πούμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τον πυρηνικό πόλεμο δεν θα ήταν υπερβολή ή σχήμα λόγου. Είναι πιθανό να είναι αληθινό με κάποιο τρόπο, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

Share this post