Οι Ρώσοι έριξαν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού εισπνεόμενο φάρμακο

Οι Ρώσοι έριξαν στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού εισπνεόμενο φάρμακο

Λένε ότι σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού και αποτρέπει τις

πιο σοβαρές μορφές λοίμωξης.

Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και καταχώρισε προς χρήση το MIR 19 κατά του κορωνοϊού (αποτελεσματικό και κατά των μεταλλάξεων λένε οι Ρώσοι), το οποίο είναι εισπνεόμενο, ενδείκνυται για ηλικίες 18 έως 65 ετών, χορηγείται δύο φορές την ημέρα, ενώ η διάρκεια της θεραπείας είναι 14 μέρες.

«Το φάρμακο χορηγείται με εισπνοή, με την χρήση εισπνευστήρα (νεφελοποιητή). Το φάρμακο συνταγογραφείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα. Μεταξύ των εισπνοών θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα 7-8 ωρών. <…> Η διάρκεια της θεραπείας είναι 14 ημέρες (28 εισπνοές)», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι οδηγίες.

Το Mir-19 αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας (FMBA), η οποία ισχυρίζεται ότι σταματά τον πολλαπλασιασμό του ιού και αποτρέπει τις πιο σοβαρές μορφές λοίμωξης, καθώς και την πνευμονίτιδα και τα σύνδρομα οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας στο υπόβαθρό τους.

Η δράση του βασίζεται στη χρήση microRNA που μπλοκάρουν ορισμένες θέσεις του ιού RNA, εκείνες τις θέσεις που είναι υπεύθυνες για την αντιγραφή του μορίου του ιού, όπως αναφέρει ακόμα η FMBA.

newsbreak.gr

Share this post