Οι Ρώσοι καταγγέλουν ότι το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια χτυπήθηκε με βρετανικούς πυραύλους!

Οι Ρώσοι καταγγέλουν ότι το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια χτυπήθηκε με βρετανικούς πυραύλους!

Θραύσματα πυραύλου Brimstone βρέθηκαν στον πυρηνικό σταθμό  Της Ζαπορίζια, στην ευρύτερη περιοχή δηλαδή του εργοστασίου, σύμφωνα με υλικό που έδωσε στην δημοσιότητα η ρωσική πλευρά.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και με τις πλέον συντηρητικές προσεγγίσεις, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα στο συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο, το τοξικό και ραδιενεργό νέφος θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι την Βουλγαρία!

Θραύσματα από πυραύλους δυτικής κατασκευής στην Ζαπορίζια

Πύραυλοι Brimstone δόθηκαν στην Ουκρανία από το Ηνωμένο Βασίλειο. Με την ενέργεια αυτή η Ρωσία καθιστά συνυπεύθυνές τις δυτικές χώρες που έδωσαν αυτού του είδους τα όπλα στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι είναι αυτοί που βομβαρδίζουν την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, γεγονός όμως που προκαλεί προβληματισμό στην Δύση, διότι οι Ρώσοι κατέχουν το συγκεκριμένο σημείο εδώ και αρκετούς μήνες. Άρα, είναι δύσκολο κάποιος να πιστέψει ότι βομβαρδίζουν τον εαυτό τους.

Ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου που οι ρώσοι ισχυρίζονται ότι έπληξε την Ζαπορίζια, έχει δοθεί στην Ουκρανία από τη Μεγάλη Βρετανία

Αναφορικά όμως με τους βρετανικούς πυραύλους, Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι Ρώσοι έχουν στη διάθεσή τους αρκετά θραύσματα από δυτικούς πυραύλους και δεν θα ήταν δύσκολο για αυτούς να μεταφέρουν ορισμένα από αυτά στο σημείο, προκειμένου να κατηγορήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός δίπλα από το πυρηνικό εργοστάσιο

στην Ζαπορίζια!

Είναι προφανές ότι κάποιοι επιδιώκουν πυρηνικό ολοκαύτωμα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι εχθές το απόγευμα η Ζαπορίζια σείστηκε από πυραυλικά χτυπήματα, προφανώς από πολλαπλώς εκτοξευτές πυραύλων.

Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την συζήτηση στον ΟΗΕ και τις αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας, με τον Ζελένσκι να κατηγορεί τους Ρώσους για πυρηνική τρομοκρατία αλλά τους Ρώσους να αντιτάσσουν ότι δεν είναι δυνατόν να βομβαρδίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, αφού ελέγχουν πλήρως το πυρηνικό εργοστάσιο. Η φωτογραφία δείχνει εικόνα αμέσως μετά τα χτυπήματα που καταγράφηκαν πλησίον του εργοστασίου.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Προσπαθούσε να πνίξει τη σύντροφό του μέσα σιντριβάνι – Τον ξυλοκόπησαν οι περαστικοί
Φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λίγο δείχνει τις εκρήξεις Κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Vasily Nebenzya προειδοποίησε νωρίτερα ότι «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων, η πραγματική κλίμακα της πυρηνικής καταστροφής στο ZNPP δεν είναι αδύνατο να την φανταστεί η ανθρωπότητα. Σε αυτή την περίπτωση, όλη η ευθύνη για αυτό θα πέσει στους δυτικούς χορηγούς του Κιέβου».

Αναφερόμενος στο μέγεθος της ενδεχόμενης καταστροφής, αποκάλυψε ότι θα πληγεί ολόκληρο το ουκρανικό έδαφος, αλλά και η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και Βουλγαρία. Όλα αυτά στο πλέον αισιόδοξο σενάριο!

Ο ΔΟΑΕ (Διεθνής οργανισμός ατομικής ενέργειας) εντείνει τις επαφές με τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για να στείλει μια αποστολή στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού

Όπως είπε σήμερα ο Vasily Nebenzia, η ρωσική πλευρά ελπίζει ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ θα επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό πριν από τα τέλη Αυγούστου.

newsbreak.gr

Share this post