Οι σχιζοφρενείς βρήκαν και πάλι τρόπο να παγώσουν αξιόπιστα τον πλανήτη.

Οι σχιζοφρενείς βρήκαν και πάλι τρόπο να παγώσουν αξιόπιστα τον πλανήτη.

news.sky.com: Οι επιστήμονες προτείνουν ένα νέο φιλόδοξο και αμφιλεγόμενο σχέδιο για την επαναπάγωση του Βόρειου και του Νότιου Πόλου με τον ψεκασμό διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα.

Ένας στόλος 125 στρατιωτικών δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού αναμένεται να απελευθερώσει ένα σύννεφο μικροσκοπικών σωματιδίων διοξειδίου του θείου στα 43.000 πόδια (13 χιλιόμετρα) και σε γεωγραφικό πλάτος 60 μοιρών και στα δύο ημισφαίρια, καλύπτοντας ελαφρώς την επιφάνεια της Γης από κάτω.

Περιγράφοντας το σχέδιό τους, οι επιστήμονες λένε ότι τα ρεύματα αέρα σε μεγάλο υψόμετρο μπορούν να ψεκάσουν μικροσκοπικά σωματίδια αερολύματος, διανέμοντάς τα σε όλη την ατμόσφαιρα και αντανακλώντας έτσι το ηλιακό φως και ψύχοντας τα λιωμένα παγόβουνα. Θα απαιτηθούν περίπου 175.000 πτήσεις ετησίως, οι οποίες θα απελευθερώσουν εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Ωστόσο, ένας πρώην επικεφαλής επιστήμονας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξε τα σχέδια, λέγοντας στο Sky News ότι η υπερθέρμανση των πόλων είναι πλέον ζωτικής σημασίας και ότι η επανακατάψυξη των πάγων θα μπορούσε να περιορίσει την παγκόσμια άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Επικεφαλής της νέας μελέτης ήταν ο Wake Smith του Πανεπιστημίου Yale στις ΗΠΑ. Προειδοποίησε ότι το σχέδιο θα θεραπεύσει ένα σημαντικό σύμπτωμα της κλιματικής αλλαγής και όχι την αιτία της: “Πρόκειται για ασπιρίνη, όχι για πενικιλίνη. Δεν είναι υποκατάστατο της απαλλαγής από τον άνθρακα”, δήλωσε.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ένας στόλος 125 στρατιωτικών δεξαμενόπλοιων ανεφοδιασμού θα απελευθερώσει ένα σύννεφο μικροσκοπικών σωματιδίων διοξειδίου του θείου στα 43.000 πόδια (13 χιλιόμετρα) και στις 60 μοίρες γεωγραφικού πλάτους και στα δύο ημισφαίρια, γεωγραφικό πλάτος περίπου ισοδύναμο με τα νησιά Σέτλαντ στο βορρά και τα Φόκλαντ στο νότο. Τα σωματίδια θα παρασυρθούν αργά προς τους πόλους λόγω των ανέμων μεγάλου υψομέτρου, καλύπτοντας ελαφρώς την επιφάνεια της Γης από κάτω.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Research Communications, λίγο περισσότεροι από 13 εκατομμύρια τόνοι σωματιδίων που εκτοξεύονται την άνοιξη και το καλοκαίρι θα ήταν αρκετοί για να ψύξουν τις πολικές περιοχές κατά 2°C, με πιο μέτρια ψύξη στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη.

Το σχέδιο είναι αμφιλεγόμενο, όχι μόνο επειδή ο μεγάλος αριθμός πτήσεων, που αντιστοιχεί σε περισσότερες από δύο ημέρες παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας το 2021, θα εκπέμψει αέρια του θερμοκηπίου στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Άλλοι επιστήμονες είναι επίσης επιφυλακτικοί σχετικά με την ηλιακή σκίαση, επειδή θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, όπως η μείωση των αποδόσεων των καλλιεργειών.

Ένα σχέδιο απελευθέρωσης σωματιδίων από ένα αερόστατο στη βόρεια Σουηδία ακυρώθηκε πέρυσι μετά από διαμαρτυρίες περιβαλλοντολόγων. Ένα πρόγραμμα απελευθέρωσης μεγάλης κλίμακας θα απαιτούσε διεθνή συμφωνία.

Ωστόσο, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στην περιοχή ανάπτυξης του στόχου. Και το κόστος ενός προγράμματος ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως θα είναι πολύ μικρότερο από τη δέσμευση του άνθρακα ή άλλα μέσα μετριασμού ή προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Οι πόλοι θερμαίνονται αρκετές φορές ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο και νωρίτερα φέτος αναφέρθηκαν κύματα καύσωνα ρεκόρ στην Αρκτική και την Ανταρκτική. Εάν τα τεράστια στρώματα πάγου της Γροιλανδίας και της Δυτικής Ανταρκτικής φτάσουν στο σημείο καμπής που θεωρείται πλέον πιθανό στις τρέχουσες προβλέψεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί κατά αρκετά μέτρα.

The Big The One Σχόλιο συντάκτη: Πιθανώς μετά από πολλούς αιώνες ή και χιλιετίες ανάπτυξης, πειραματισμών σε άλλους πλανήτες και συσσώρευσης γνώσεων για το πώς λειτουργεί το κλίμα, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ρυθμίζουν με κάποιο τρόπο και το κλίμα της Γης, μετατρέποντας τις ερήμους σε κήπους και τους πόλους σε φυτείες βαμβακιού ή κάτι τέτοιο. Αλλά είναι καθαρή αυτοκτονία να σκαλίζετε τη Φύση με τα μυαλά των κοτόπουλων σας σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης του πολιτισμού.

Τα πειράματα μπορούν να τελειώσουν με παγκόσμιο παγετώνα και η δημόσια εκτέλεση των μαχητών κατά της υπερθέρμανσης θα είναι για τις χώρες και τους λαούς μόνο ένα μικρό παρήγορο ηθικό βραβείο, επειδή δισεκατομμύρια μπορούν να πεθάνουν, ίσως και όλοι. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι οπαδοί συνεχίζουν να τρέχουν και να τρέχουν με κάποιες νέες θεωρίες, και δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει, για παράδειγμα στέλνοντάς τους στη φωτιά ή πετώντας τους σε μια σακούλα από έναν γκρεμό. Κατά τον Μεσαίωνα, οι μάγισσες αντιμετωπίζονταν έτσι για κάποιο λόγο – προφανώς, οι άνθρωποι είχαν ήδη εμπειρία από το πώς κατέληγε τελικά η μπαλόνια.

Επομένως, για να σώσουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και έναν πλανήτη, οι άνθρωποι θα πρέπει να αναβιώσουν με κάποιο τρόπο την Ιερά Εξέταση – είναι καλύτερα να ξεκινήσουν νωρίτερα παρά αργότερα, για να προλάβουν το πρόβλημα και όχι για να καθαρίσουν μετά. Ωστόσο, δυστυχώς, οι συμβουλές μας δύσκολα θα εισακουστούν και οι σχιζοφρενείς της παγκόσμιας εξουσίας θα συνεχίσουν τα πειράματά τους, οπότε θα πρέπει να περιοριστούμε στο να κάνουμε ιδιωτικές προετοιμασίες και να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε χρήματα για εισιτήρια για την ατμομηχανή του κ. Γουίλφορντ. Αν οι σχιζοφρενείς δεν μπορούν να νικηθούν, τότε αφήστε τους σχιζοφρενείς να νικήσουν τους εαυτούς τους και εμείς θα παρακολουθούμε μέσα από το παχύ παγωμένο γυαλί, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

Share this post