Οι IDF λέγεται ότι συνεχίζουν να εξασκούνται σε πιθανό χτύπημα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Οι IDF λέγεται ότι συνεχίζουν να εξασκούνται σε πιθανό χτύπημα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ο στρατιωτικός αρχηγός Aviv Kohavi φέρεται να διατάζει την αεροπορία να κάνει “εντατικές” ασκήσεις για πιθανή επίθεση στο Ιράν, μετά από 2ετή παύση στην εκπαίδευση

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επανέλαβε την εκπαίδευση για ένα πιθανό χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι Channel 12, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Αβίβ Κοχάβι διέταξε να διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό για την άσκηση ενός τέτοιου σεναρίου, μετά από μια διετή παύση.

Το δίκτυο ανέφερε ότι ο Kohavi διέταξε επίσης να εκπαιδευτεί “εντατικά” η πολεμική αεροπορία στην προσομοίωση ενός χτυπήματος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι εντολές φέρεται να δόθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε ο Kohavi στο γραφείο του τις τελευταίες ημέρες.

Το ρεπορτάζ δεν ανέφερε πηγή και δεν υπήρξε σχόλιο από στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Τη Δευτέρα, το Κανάλι 12 μετέδωσε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να διαθέσει 5 δισεκατομμύρια NIS (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) για μια επίθεση στο Ιράν, με 2 δισεκατομμύρια NIS (620 εκατομμύρια δολάρια) να προέρχονται από τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2022 και τα υπόλοιπα από τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο www.timesofisrael.com

defenddemocracy.press

Μετάφραση με deepl translation

Share this post