ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! – ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 12 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ – ΤΟ ΕΧΟΥΝ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΑΣ – ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΧΑΡΤΗΣ).

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! – ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 12 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ – ΤΟ ΕΧΟΥΝ «ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ» ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΜΑΣ – ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΧΑΡΤΗΣ).

Όλα παραπέμπουν σε μεγάλη κρίση και θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο! Αυτή τη στιγμή το Ορούτς Ρέις κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ενώ βρίσκεται νότια του συμπλέγματος της Μεγίστης σε απόσταση περίπου 40 ναυτικών μιλίων.

Με βάση την πορεία που ακολουθεί τις επόμενες ώρες θα προσεγγίσει τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, ενώ μετά τα όσα έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι, θέλουν να φτάσουν έως και τα 6,5 ναυτικά μίλια από το ελληνικό νησί.

Ο ελληνικός Στόλος βρίσκεται ήδη στην περιοχή, με φρεγάτες και υποβρύχια να έχουν «κλειδώσει» όλους τους στόχους, καθώς το Ορούτς Ρέις συνοδεύουν και τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανάλογο περιστατικό, όπως εκείνο του Αυγούστου, όταν ο κυβερνήτης της φρεγάτας Λήμνος, Ιωάννης Σαλιάρης, έδωσε την κατάλληλη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις με την επακούμβηση της τουρκικής φρεγάτας Κεμάλ Ρέις, η οποία αποχώρησε από την περιοχή με ένα μεγάλο ρήγμα κοντά στην πρύμνη. Το επεισόδιο είχε σημειωθεί κατά τον πλου του Ουρούτς Ρέις στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πλέον όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς η Τουρκία θέλει να αμφισβητήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας για τα 12 ν.μ. και να δημιουργήσει τετελεσμένα λίγες μέρες πριν βρεθούν Μητσοτάκης και Δένδιας στην Άγκυρα για συνομιλίες. Ο Ερντογάν έχοντας αντιληφθεί την υποχωρητικότητα και τη δουλικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην Γερμανία, πλέον προσπαθεί να αρπάξει όσα περισσότερα μπορεί, καθώς βλέπει πως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τα τουρκικά συμφέροντα!

Αν η ελληνική απάντηση δεν είναι στιβαρή και αποφασιστική, θα οδηγηθούμε σε οδυνηρές συνέπειες για το Έθνος. Το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να δώσει την κατάλληλη απάντηση, όμως θα το αφήσουν;

Νέα εικόνα2

makeleio.gr

Share this post