ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ανακοινώθηκε πανθρησκευτική συνάντηση με συντονιστή Έλληνα – Ετοιμάζεται ο δρόμος!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ανακοινώθηκε πανθρησκευτική συνάντηση με συντονιστή Έλληνα – Ετοιμάζεται ο δρόμος!
Ποιοι θα συναντηθούν και γιατί…

Αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και οργανώσεων.

Όπως αναφέρεται, στόχος της συνάντησης είναι να επιβεβαιώσει την δέσμευση της Επιτροπής στον διάλογο με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις και τον σημαντικό ρόλο τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «ο σεβασμός για όλες τις θρησκείες και τις πεποιθήσεις είναι βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κοινές μας αξίες και η ταυτότητα θα πρέπει να βασίζονται στην αναγνώριση διαφορετικών ταυτοτήτων και της ποικιλομορφίας, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, που αποτελούν την Ένωσή μας».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν και πρέπει να θεωρηθούν μέρος της πολιτιστικής μας ζωής. Οι θρησκευτικές γιορτές είναι στιγμές μοιράσματος και ανοίγματος προς τους άλλους και πρέπει να θεωρηθούν ως μια στιγμή όπου μπορούν να έρθουν κοντά διαφορετικοί άνθρωποι της πίστης – καθώς και άνθρωποι που δεν σχετίζονται».

Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από επτά μεγάλες ευρωπαϊκές κοινότητες: Καθολικοί, Προτεστάντες, Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ινδουιστές και Βουδιστές. Η συνάντηση γίνεται διαδικτυακά και στο πλαίσιο του διαλόγου του άρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

 

thesstoday

Share this post