Ολοκληρωτική η καταστροφή στη Μόρια – Ξέσπασε κι΄ άλλη πυρκαγιά

Ολοκληρωτική η καταστροφή στη Μόρια – Ξέσπασε κι΄ άλλη πυρκαγιά

Ακόμη μια φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μόρια, σημαίνοντας νέο συναγερμό στις Αρχές.

Πρόκειται για την πέμπτη φωτιά που ξεσπά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου η καταστροφή του καταυλισμού τόσο στο χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό στον ελαιώνα που το περιέβαλε είναι πλέον ολοκληρωτική.

H κατάσταση στη Μόρια παραμένει τεταμένη, την ώρα που κάτοικοι με τη στήριξη δημοτικών Αρχών και παραγόντων βρίσκονται έξω από την είσοδο της δομής για να εμποδίσουν την ανακατασκευή του.

Πέτσας: Όσοι έβαλαν τις φωτιές να ξεχάσουν ό,τι έχουν στο μυαλό τους

Κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέστειλε αυστηρό μήνυμα προς όσους πρόσφυγες και μετανάστες ανάβουν φωτιές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν από τη χώρα.

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί. Και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν “διαβατήριο” για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Έτσι, έβαλαν δεύτερη πυρκαγιά. Που κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της Δομής. Για να ξανα-αφήσουν άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με πρώτες τις οικογένειες με παιδιά. Και το έκαναν αυτό γιατί θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Τους λέμε ότι δεν κατάλαβαν. Δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμηνύοντας πως «ό,τι έχουν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν».

Share this post