Οπλισμένα και επικίνδυνα: Τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τα «θανατηφόρα» ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Οπλισμένα και επικίνδυνα: Τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν τα «θανατηφόρα» ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Τα τέσσερα νέα ρωσικά μαχητικά τράβηξαν το ενδιαφέρον αμερικανικού περιοδικού, το οποίο έκανε λόγο για τα πιο επικίνδυνα βομβαρδιστικά που δημιουργήθηκαν στη χώρα.

Οι σοβιετικές και αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις παρακολουθούσαν στενά η μία τις κινήσεις της άλλης από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και αυτό οδήγησε και τις δύο πλευρές να αποκτήσουν σεβασμό μεταξύ τους για την υψηλή και αποκλειστική τεχνολογία της αντίθετης πλευράς.

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας τράβηξαν τα φώτα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης την προηγούμενη εβδομάδα όταν το National Interest έκανε αναφορά στα πιο επικίνδυνα βομβαρδιστικά που δημιουργήθηκαν στη χώρα.

Το περιοδικό περιέλαβε στη λίστα του 4 αεροσκάφη – τα «Tu-95 «Bear», «Tu-22M «Backfire»», το «Tu-160 «Blackjack», όπως και το Tupolev PAK DA, ένα πρότζεκτ που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βομβαρδιστικό PAK DA θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος Tu-160 και το Tu-95. Το αεροσκάφος θα σχεδιάζεται αποκλειστικά στη Ρωσία και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πρωτότυπά του.

sputniknews.gr

Share this post