ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη.

Το Covid  αποκαλύπτει τα σάπια κολοβώματα της κοινότητάς μας. Είναι πικρό, αλλά αυτό που πέφτει πρέπει να ωθηθεί. Και ταυτόχρονα να βασίζεσαι στο νέο. Μια κλήση αφύπνισης.

Πώς θα μας κρίνουν οι μελλοντικές γενιές μια μέρα; Οι τελευταίες γενιές θρωρούν ότι: Η Χίλαρι Κλίντον μας κάλεσε κάποτε «η πιο έξυπνη γενιά όλων των εποχών». Έχουμε περισσότερα διπλώματα από τους γονείς μας, κινούμαστε σε έξυπνες συσκευές και διαφορετικά πιστεύουμε ότι είμαστε στην αιχμή. Κατά τη γνώμη μας, μόνο οι προηγούμενες γενιές ήταν «ηλίθιες». Έχουν αφήσει τους εαυτούς τους να παρασυρθούν σε πολέμους και φρικαλεότητες από προπαγάνδα, έχουν προδοθεί από προηγούμενες γενιές, παραπλανηθούν από γονείς, δασκάλους, ψευδείς προφήτες και αρχές.

«Εμείς», από την άλλη πλευρά, είμαστε ανώτεροι, κριτικοί και έξυπνοι μέχρι/σύμφωνα με το έτος γέννησης; Ουσιαστικά κάθε γενιά είναι εξίσου τυφλή και ηλίθια με την προηγούμενη γενιά. Μόνο τα τυφλά σημεία και τα άνετα ψέματά μας ονομάζονται διαφορετικά σήμερα. Έτσι κάθε γενιά πιστεύει τελικά τι θέλει ή πρέπει. Στην περίπτωσή μας, για παράδειγμα, ότι η ελευθερία μας, κανείς δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει smartphone για μαζική παρακολούθηση και η ασφάλιση ζωής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη γήρανση – στη Γερμανία υπάρχουν περισσότεροι από 100,000 κάτοικοι. Ή εντελώς καινούργιο: Για να έχετε μια «πανδημία του αιώνα» χωρίς σημαντική υπερβολική θνησιμότητα.

George Carlin told us about the Corona panic years ago

Ο κορωναϊός είναι επί του παρόντος ένα καθυστερημένο άνοιγμα ματιών, αν και βίαιο. Ο κορωναϊός κάνει τα σάπια θεμέλια της κοινότητάς μας ορατά ανελέητα. Η πρόσοψη καταρρέει. Αυτό που προέκυψε ήταν ήδη εκεί και άσχημο στο παρελθόν: μια δημοκρατία σε επίπεδο παρακμής. Μια οικονομία που έχει χτυπηθεί και διατηρείται τεχνητά ζωντανή με πολλή ρευστότητα · μια ιερατική κάστα διανοουμένων που θεωρούν επίμονα τον δικό τους ορίζοντα σκέψης και βαθμού αυταπάτης ως το όριο του δυνατού. Και όλα αυτά διαπερνούνται από μια υποτακτικά τυφλή υπολειμματική πίστη σε μια παντοδύναμη κυβέρνηση, η οποία, όπως ένας θεσμός μυστικιστικής προέλευσης μεταξύ του ατόμου και της πορείας των κοσμικών υποθέσεων, έχει ανατεθεί να μας σκεφτεί και να μας προστατεύσει. Καλώς ήλθατε στο 2021.

Η πειραματική εγκατάσταση στην οποία το άτομο είναι παγιδευμένο μοιάζει κάπως έτσι, και όχι μόνο από το έτος κορωναϊού: 1. Πιστέψτε, 2. Ελπίδα, 3. Φόβος, 4. Απογοητευτείτε, 5. Αφήστε τον εαυτό σας να παρηγορηθεί, 6. Πληρώστε το λογαριασμό για τα πάντα και μετά 7. ξανά από την αρχή. Είναι ένα σημάδι τρέλας να κάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, απλά αισθάνεστε σαν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να παρακολουθεί έναν παίκτη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και να σκέφτεται: την επόμενη φορά που θα είναι ειλικρινής. Ω όχι, όχι ξανά. Λοιπόν, τότε την επόμενη φορά. Μπορείτε να αλλάξετε τους κανόνες του παιχνιδιού; Οχι. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο να μην παίξετε. Όποιος προσπαθεί επί του παρόντος να βρει μια λογική στην τρέλα της κορώνας πρέπει είτε να αμφισβητήσει τη λογική της κοινωνίας είτε τη δική του. Όποιος χρειάζεται ένα σφραγισμένο πιστοποιητικό εξουσιοδότησης για να ασκήσει τη δική του ελευθερία δεν έχει καταλάβει ούτε έχει αποκτήσει ελευθερία.

Ο σατιριστής Τζορτζ Κάρλιν το έφτασε στο σημείο πριν από δεκαετίες. Ο πολίτης είναι ένα είδος ζώου εκτροφής. Διαχειρίζεται, ρυθμίζεται και αρμέγεται όπως η ιδιοκτησία των άλλων. Το παιχνίδι είναι γεμάτο. Και οι ιδιοκτήτες των κοπαδιών δεν θα ενδιαφέρονται για εσάς. Ούτε λίγο.

George Carlin – It’s A BIG Club & You Ain’t In It!

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ένα είδος πραξικοπήματος ενάντια στον πληθυσμό. Το τελικό παιχνίδι. Και μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε άσχημα για τους πολίτες. Αλλά μπορείτε να το κάνετε με τον πολίτη. Γιατί όχι; Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα κάθε ηλίθιο κανόνα και, ως εκ τούτου, σύντομα θα φορούν τρεις μάσκες τη μια πάνω στην άλλη και θα περιμένουν στην ουρά για το πρωκτικό επίχρισμα, εάν χρειάζεται. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν νοιάζονται ότι οι διαλυτές καραντίνας τοποθετούνται σε στρατόπεδα, το ήμισυ της μεσαίας οικονομίας κατευθύνεται σε χρεοκοπία, η κυβέρνηση της Μέρκελ βασανίζει παιδιά ή ηλικιωμένοι εμβολιάζονται σε θάνατο σε γηροκομεία.

https://reitschuster.de/post/tote-nach-impfung-im-seniorenheim-wurde-druck-ausgeuebt/

Ένα ψέμα μπορεί να φτάσει στον μισό κόσμο, ενώ η αλήθεια εξακολουθεί να δένεται», γνώριζε ο Mark Twain. Τα ψέματα είναι ιογενή και πιθανώς πανδημία, η αλήθεια είναι ο κυματοθραύστης τους. Αργά ή γρήγορα. Αλλά δεν έρχεται από μόνη της. Χρειάζεται βοηθούς και συνεργούς. Όποιος θέλει να ζήσει στην αλήθεια πρέπει να αφήσει τα φτερά του να μεγαλώσουν. Όσοι επιλέγουν τον κόσμο των ψεμάτων, από την άλλη πλευρά, μπορούν ακόμα να εγκατασταθούν στα σάπια κολοβώματα τους για λίγο.

The future will be decentralized | Charles Hoskinson | TEDxBermuda

Υπάρχουν τρόποι και μέσα για όλους να αποσύρουν την πίστη τους στο προηγούμενο σύστημα και δεν χρειάζεται καν πολύ θάρρος: • Αποκεντρωμένες πληροφορίες μέσω της δημοσιογραφίας των πολιτών. • Αποκεντρωμένη οργάνωση λήψης αποφάσεων από κάτω προς τα πάνω σε μια ποικιλία πρωτοβουλιών. • Αποκεντρωμένα χρήματα όπως το Bitcoin αντί να μειώνονται είναι η αγοραστική δύναμη και η προβλεπόμενη απαλλοτρίωση.

https://diebasis-partei.de/

https://miloszmatuschek.substack.com/p/bitcoin-revolution-des-geldes

https://www.bundestag.de/resource/blob/691376/2feb28d7057bf918bd18254ab06d95ad/WD-4-041-20-pdf-data.pdf

Μια ομάδα μικρών επενδυτών προβαίνει επί του παρόντος στην εξέγερση ενάντια στα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και έτσι δείχνει πόσο μονόπλευρα οργανώνονται οι τρέχουσες αγορές υπέρ των μεγάλων και πόσο σημαντικό είναι ένα αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα. Κανένα βότανο δεν μπορεί να αναπτυχθεί ενάντια στη δύναμη των πολλών. Η επόμενη επανάσταση θα είναι αποκεντρωμένη, και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει.

https://news.bitcoin.com/the-massive-gamestop-short-squeeze-highlights-the-fragility-of-todays-financial-system/

Έχουμε την απόφαση μπροστά μας κάθε μέρα, όπως φαίνεται στην ταινία Matrix που βασίζεται στην αλληγορία του Πλάτωνα για το σπήλαιο πριν από δεκαετίες: το μπλε χάπι για να συνεχίσει να κοιμάται ή το κόκκινο χάπι για να ξυπνήσει. Η έναρξη και η εξατομίκευση είναι εξαιρετικά προσωπικά έργα. Ο καθένας πρέπει να περπατήσει το τελευταίο μίλι για να μεγαλώσει μόνος του. Η πρόταση αποδίδεται στον Πλάτωνα που μπορεί κανείς να ξεκινήσει μόνος του. Έτσι όλοι μπορούν να ξυπνήσουν μόνοι τους. Όσοι δεν το κάνουν σύντομα θα ξυπνήσουν αγέρωχα από τις περιστάσεις.

2020 Luben Rewind: Όταν ΟΛΕΣ οι επόμενες 2 βδομάδες ήταν κρίσιμες.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

nikosxeiladakis.gr

Share this post