Οργή από Παρίσι κατά Άγκυρας: «Απαράδεκτη η τουρκική επέμβαση στην Λιβύη – Δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε»!

Οργή από Παρίσι κατά Άγκυρας: «Απαράδεκτη η τουρκική επέμβαση στην Λιβύη – Δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε»!

Και ξαφνικά η Γαλλία…  «αγρίεψε»

Το Παρίσι φαίνεται πως έχει φτάσει στα…  όριά του από την πρωτοφανή εμπλοκή της Τουρκίας στην Λιβύη, δίνοντας σήμερα ένα αυστηρό μήνυμα το οποίο βέβαια μένει να αποδειχθεί  εάν θα κάνει και πράξη, ή εάν θα μείνει στο… μήνυμα.

Έτσι το γαλλικό προεδρικό Μέγαρο σε οργισμένη ανακοίνωσή του  κατήγγειλε  τον  «ανεπίτρεπτο παρεμβατισμό της Τουρκίας στην Λιβύη»  διαβεβαιώνοντας πως η Γαλλία «δεν μπορεί και δεν θα το επιτρέψει», ανέφερε το Ελιζέ.

Η Γαλλία, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει τις κατηγορίες κατά των περιφερειακών φιλοδοξιών της Τουρκίας, εξέφρασε την οργή της για μια «πολιτική όλο και περισσότερο επιθετική της Τουρκίας, με επτά τουρκικά πλοία να έχουν λάβει θέση ανοικτά της Λιβύης και μια παραβίαση του εμπάργκο όπλων».

«Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εργαλειοποιώντας το ΝΑΤΟ και η Γαλλία δεν μπορεί και δεν προτίθεται να το επιτρέψει», προσθέτει.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αυτή την εβδομάδα «και ανταλλαγές απόψεων θα πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες για το θέμα αυτό με τους εταίρους στο ΝΑΤΟ που έχουν δεσμευθεί επί του πεδίου», προσθέτει το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει καταγγείλει ήδη τη σιωπή του ΝΑΤΟ, μέλος της οποίας είναι η Τουρκία, απέναντι στις τουρκικές στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία, που είναι σύμμαχοι των Δυτικών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Είχε δηλώσει τον Νοέμβριο πως το ΝΑΤΟ ήταν σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ προκειμένου να τη βοηθήσει να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, μετά τα εμπόδια που προέβαλε ο τουρκικός στρατός στην επιθεώρηση ενός ύποπτου πλοίου.

M.LNA@LNA2019M

:
is taking advantage of NATO and Paris cannot allow that
– Turkey has deployed 7 ships off the cost of Libya and violated the arms embargo
Turkey’s policy in Libya is “aggressive” and cannot be tolerated
– Turkish intervention in “unacceptable”

EHA News@eha_news

BREAKING: French Presidency describes actions in as “unacceptable” and says it won’t tolerate ‘s “aggressive” policy.

The presidency adds that Turkey violates the arms embargo with ships off the coast of Libya and “exploits” .

Ενσωματωμένο βίντεο

Share this post