Οργή Ρωσίας για Ουκρανούς: ”Δεν θα δείτε οίκτο στη μάχη – Ξεκινήστε να τρέχετε μακριά”

Οργή Ρωσίας για Ουκρανούς: ”Δεν θα δείτε οίκτο στη μάχη – Ξεκινήστε να τρέχετε μακριά”

Ουκρανοί στρατιώτες βασανίζουν μέχρι θανάτου

Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου

Οργή μετά τα βίντεο με τον θανάσιμο βασανισμό των Ρώσων στρατιωτών που αναρτήθηκαν στα social media, φαίνεται να δυναμιτίζουν το νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Στα ανατριχιαστικά πλάνα που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, άνδρες που φέρονται να ανήκουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυροβολούν στα γόνατα αιχμαλώτους, δεμένους και ξεγυμνωμένους

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας διαμηνύουν ότι έχουν ήδη δώσει εντολή να ερευνηθεί η γνησιότητα του βίντεο, τονίζοντας σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες της χώρας συνθέτουν έναν ευρωπαϊκό στρατό που ουδέποτε θα βασάνιζε αιχμαλώτους πολέμου. Αφήνουν ωστόσο έμμεσα ανοιχτό το ενδεχόμενο το βίντεο να είναι γνήσιο, λέγοντας πως αν αποδειχθεί αληθινό θα πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε τερατώδεις τις σκηνές και ζητά την άμεση τιμωρία όσων έλαβαν μέρος στα βασανιστήρια.

Η εισαγγελία της Μόσχας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό για να διαπιστωθεί αν παραβιάστηκε η Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους πολέμου και να διωχθούν οι υπεύθυνοι και οι προϊστάμενοί τους, δηλαδή το καθεστώς Ζελένσκι!

Η Μόσχα είναι φανερά οργισμένη, το ίδιο οι στρατιώτες, αλλά και ολόκληρος ο πληθυσμός της χώρας.

Ρώσος στρατιώτης προειδοποιεί τους Ουκρανούς: «Τρέξτε τώρα που μπορείτε, δεν θα δείξουμε κανένα οίκτο».

Μεγάλο μέρος της μονάδας μας είδε το βίντεο με το βασανισμό των Ρώσων αιχμαλώτων από Ουκρανούς, και το θέμα είναι πως αιχμάλωτοι πολέμου που τους πυροβολούν στα πόδια και τους αφήνουν να αιμορραγούν μέχρι θανάτου, γελώντας… Πρέπει να πούμε κάτι, ο Ρώσος στρατιώτης δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, για να φτάσει κάποιος σε τέτοιο βαθμό βαρβαρότητας πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Δεν έχει ούτε ψυχή, ούτε συνείδηση, ούτε τιμή. Για αυτό «μάγκες» δεν θα δείτε οίκτο από μας στη μάχη, ο μόνος τρόπος να γλιτώσετε είναι να αρχίσετε να τρέχετε όσο πιο μακριά γίνεται τώρα που μπορείτε, είπε.

 

 

Share this post