ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ! Ντόμινο εξελίξεων στον πλανήτη – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ! Ντόμινο εξελίξεων στον πλανήτη – ΒΙΝΤΕΟ
Σοκαριστικές εικόνες στο Όρος του Ναού! Αντίδραση Μόσχας μετά από παρέμβαση του Ισραήλ για την ρωσική επιχείρηση!! Συνδέονται επικίνδυνα τα «καυτά» μέτωπα…

Τρίτη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στο Al-Aqsa από το Ραμαζάνι με τις εικόνες να σοκάρουν, καθώς, με το μυαλό στον Τρίτο Ναό, χτυπούν ακόμα και ανυπεράσπιστες γυναίκες, όπως θα δείτε στο βίντεο, ενώ η κατάσταση συνδέθηκε και με την Ουκρανία, με άμεση αντίδραση της Ρωσίας.

Οι ισραηλινές αρχές εισέβαλαν στο τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, εκκαθαρίζοντας τους μουσουλμάνους για να επιτρέψουν στους Εβραίους πιστούς να γιορτάσουν το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με λαστιχένιες σφαίρες και ακόμη και εμπόδισαν τους γιατρούς να επέμβουν σωστά.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει έναν αστυνομικό να σπάει βάναυσα μια γυναίκα στο στομάχι με ένα ρόπαλο.

 

 

Το κοινό Παλαιστινιακό-Ιορδανικό Ισλαμικό Βακφ ισχυρίζεται ότι οι Εβραίοι έποικοι έχουν πάρει την άδεια  να διώξουν δια της βίας τους μουσουλμάνους από τον ιερό τόπο, πυροδοτώντας τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας να καλέσει τον Ισραηλινό απεσταλμένο στο Αμμάν για να απαιτήσει «άμεση διακοπή των παραβιάσεων».

Σύμφωνα με την Ιορδανία, η οποία είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για τον χώρο, το Ισραήλ συνεχώς προσπαθεί «να αλλάξει το στάτους κβο (υπάρχουσα κατάσταση)» στο Όρος του Ναού, επικαλούμενο την παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων χριστιανών και Εβραίων, αφού μόνο μουσουλμάνοι επιτρέπεται να προσευχηθούν εκεί.

Ο χώρος όπου βρίσκεται το τέμενος είναι ο τρίτος ιερότερος στο Ισλάμ, ενώ παράλληλα είναι ο ιερότερος χώρος για τους Εβραίους, που αναφέρονται σε αυτόν ως το Όρος του Ναού και θέλουν να χτίσουν εκεί τον ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ. Φέτος ο ιερός μήνας Ραμαντάν των μουσουλμάνων, το Πάσχα των Χριστιανών και το Εβραϊκό Πάσχα συμπίπτουν, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες να προσέρχονται στην πόλη μετά την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η ισραηλινή αστυνομία κατηγόρησε τους Παλαιστινίους για βεβήλωση του ιερού χώρου, ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγορούν το Ισραήλ πως προσπαθεί να χωρίσει σε τμήματα ον ιερό χώρο. Παλαιστίνιοι ανέφεραν σύντομες συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία έξω από το τέμενος, ενώ η αστυνομία είπε πως Παλαιστίνιοι έριχναν πέτρες σε λεωφορεία έξω από την Παλιά Πόλη. Νοσηλευτές είπαν πως πέντε άνθρωποι που ήταν σε λεωφορεία τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ζήτησε επιπλέον ασφάλεια σε δημόσια λεωφορεία που πήγαιναν στην Παλιά Πόλη. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι 17 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε εννιά συλλήψεις. Μέχρι το μεσημέρι μάρτυρες είπαν πως η αστυνομία είχε βγει από τον χώρο.

Η Ιορδανία, η οποία έχει καθήκοντα φύλαξης του ιερού χώρου, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τις ισραηλινές ενέργειες.

Στους Εβραίους επιτρέπεται να επισκέπτονται το Όρος του Ναού μα δεν επιτρέπεται να προσεύχονται εκεί. Για δεκαετίες οι Εβραίοι απέφευγαν τις λατρευτικές δραστηριότητες εκεί για θρησκευτικούς λόγους.

Όλα αυτά τρέχουν παράλληλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος δείχνει να έχει εκκινήσει ντόμινο γεγονότων σε όλον τον πλανήτη…

Κατά έναν «μαγικό» τρόπο, όλα συνδέονται μεταξύ τους! Ως εκ τούτου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με «λύπη και απόρριψη» στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, που καταδίκασε την συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ για υποκρισία με την επιθετική αντίδραση στις ενέργειες της Ρωσίας: «Υπάρχει μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία για να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια από τις πιο μακροχρόνιες ανεπίλυτες συγκρούσεις — την Παλαιστινο-Ισραηλινή», αναφέρει η ρωσική δήλωση.

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται με την σιωπηρή συνεννόηση των κορυφαίων δυτικών χωρών και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε η Ρωσία.

Που θα οδηγήσει όλο αυτό το ντόμινο;;;

photo pixabay/screenshot

https://www.el.gr

Share this post