Ουκρανός αξιωματούχος: Τα Bayraktar είναι άχρηστα! Οι Ρώσοι τα κατέρριψαν σε μια εβδομάδα

Ουκρανός αξιωματούχος: Τα Bayraktar είναι άχρηστα! Οι Ρώσοι τα κατέρριψαν σε μια εβδομάδα

Γκάφα ολκής… Ο Ουκρανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Σεργκέι Πασίνσκι, παραδέχθηκε ότι τα πολυδιαφημισμένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ, που χαιρετίστηκαν τόσο από το Κίεβο όσο και από δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «game changers» στην εξέλιξη του πολέμου, στην πράξη αποτελούν περισσότερο προπαγανδιστικό εργαλείο μάρκετινγκ παρά «υπερόπλο»… Ο λόγος είναι η απόλυτη ευαλωτότητά τους στα συστήματα αεράμυνας.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος  έκανε αυτή την αποκάλυψη σε μια συνέντευξη με τους Ρώσους φαρσέρ Βόβαν και Λέξους, πιστεύοντας ότι μιλούσε με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ ΜακΦόλ!

Ο Σεργκέι Πασίνσκι δήλωσε δε ότι η όλη υπόθεση με τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ έχει να κάνει περισσότερο «με δημόσιες σχέσεις και διαφθορά, παρά με τη μαχητική χρήση» αναγνωρίζοντας ότι καταρρίφθηκαν από τους Ρώσους μέσα σε… μια εβδομάδα.

 

«Χωρίς τους αμερικανικούς πυραύλους HARM δεν θα υπήρχαν Μπαϊρακτάρ» δηλώνει δε.

Οργή στην Τουρκία 

Οι δηλώσεις του Πασίνσκι προκάλεσαν την οργή των Τούρκων. «Το μόνο που έχω να πω στον κ. Πασίνσκι είναι τότε πολεμήστε μόνοι σας» ήταν η πικρόχολη απάντηση του Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ιδιοκτήτη των αμυντικών συστημάτων!

pentapostagma.gr

Share this post