Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ρωσικό Tu-154 & Bayraktar TB2 συντόνιζε επίθεση των ισλαμιστών στην ρωσική βάση στη Συρία!

Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ρωσικό Tu-154 & Bayraktar TB2 συντόνιζε επίθεση των ισλαμιστών στην ρωσική βάση στη Συρία!

Τουρκικές πηγές: “Ρωσικό Su-24 βομβάρδισε την στρατιωτική μας φάλαγγα” – Ισραηλινά ΜΜΕ: “Εγιναν αερομαχίες”

Ρωσικό ΜΜΕ αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες του “θερμού” επεισοδίου της Δευτέρας ενώ τονίζει πως Αγκυρα και Μόσχα έφτασαν πολύ κοντά σε “ατύχημα”. Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ρωσικό αεροσκάφος Tu-154 με κατεύθυνση την Δαμασκό ενώ τουρκικό UAV “ηγήθηκε” της επίθεσης με drones στην ρωσική βάση Khmeimim.

Πιο αναλυτικά, τουρκικά F-16 προσπάθησαν να παρενοχλήσουν ρωσικό αεροσκάφος Tu-154 που πετούσε πάνω από την Ιντλίμπ με κατεύθυνση την Δαμασκό. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες τα τουρκικά F-16 που βρίσκονταν σε απόσταση 100 χλμ νότια του Tu-154 άρχισαν να επιταχύνουν και προσπάθησαν να το προσεγγίσουν.

Μέχρι στιγμής η Μόσχα αρνήθηκε να σχολιάσει την νέα αυτή πληροφορία αλλά ανεπίσημες πηγές ανέφεραν πως απογειώθηκαν αρχικά τα Su-35S ώστε να προστατευτεί το Tu-154.

Λίγο αργότερα το ρωσικό αεροσκάφος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Δαμασκού.

Σα να μην έφτανε αυτό, η ρωσική βάση Khmeimim στην Συρία δέχτηκε επίθεση από τους ισλαμιστές. Δίπλα τους εντοπίστηκε ένα τουρκικό drone, Βayraktar TB2, σε απόσταση 50 χλμ από την ρωσική βάση.

Οι Ρώσοι μιλάνε για “σύνδεση της επίθεσης των ισλαμιστών με βοήθεια από την Αγκυρα”.

Η επίθεση που συνοδεύτηκε με πυραύλους MLRS Grad από την επαρχία της Λαττάκεια και διήρκεσε λιγότερο από 40 λεπτά. Λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης τουρκικό drone ήταν στην περιοχή όπου ακουγόταν εκρήξεις καθώς ενεργοποιήθηκαν τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Aπό την πλευρά τους, οι τουρκικές αρχές μιλούν για ρωσικό Su-24 το οποίο βομβάρδισε την στρατιωτική τους φάλαγγα! Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι κάνουν λόγο για απευθείας στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας!

Οι ίδιες τουρκικές πηγές αναφέρουν πως το ρωσικό μαχητικό Su-24 “ηγήθηκε” της επίθεσης στη στρατιωτική φάλαγγα 15 χλμ από την πόλη της Khan Sheikhun. Yποστηρίζουν μάλιστα πως το έχουν τραβήξει και σε φωτογραφία.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινοί και συγκεκριμένα η στρατιωτική ιστοσελίδα Debka, επιβεβαιώνει τις αερομαχίες ρωσικών Su-35 και τουρκικών F-16.

Οι ισραηλινοί κάνουν λόγο για “Dogfights” που σημειώθηκαν μέχρις ότου οι Τούρκοι πιλότοι να εγκαταλείψουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας.

Ταυτόχρονα, όπως διαπίστωσαν οι Ισραηλινοί, ενεργοποιήθηκαν οι ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες S-300 και S-400 που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Debka η εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν έχει ολοκληρωθεί και ενδεχομένως να υπάρξουν άμεσα και νέα πολεμικά επεισόδια.

https://www.pronews.gr

Share this post