Ο Αιγυπτιακός Στόλος σε απόσταση ”αναπνοής” από τον τουρκικό – Βίντεο./Συναγερμός στην Αίγυπτο: Κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας του Στρατού ζητά ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Αιγυπτιακός Στόλος σε απόσταση ”αναπνοής” από τον τουρκικό – Βίντεο./Συναγερμός στην Αίγυπτο: Κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας του Στρατού ζητά ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Αιγυπτιακός Στόλος σε απόσταση ”αναπνοής” από τον τουρκικό – Βίντεο.

Οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να ενοχλήθηκαν και βάλθηκαν να δείξουν στον Ερντογάν ότι εκτός από τη στεριά, ελέγχουν και τις θάλασσες της περιοχής. Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ο στόλος της Αιγύπτου έχει βγει στα ανοιχτά για ασκήσεις.  

Πριν δύο ημέρες το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις, μεγάλης κλίμακας, ανοιχτά της Λιβύης. Στις ασκήσεις θα συμμετέχουν 17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «μεγάλη ναυτική άσκηση στα δυτικά της χώρας», κάτι που φέρνει τον Αιγυπτιακό στόλο σε απόσταση πνοής από τον τουρκικό.

Ο Ερντογάν όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της ”γειτονικής” χώρας ενοχλήθηκε. Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως πρόκειται για επιθετικές κινήσεις από τον Σίσι και ότι σύντομα θα υπάρχει απάντηση! 

O πόλεμος της Λιβύης βαθμιαία ξεπερνά το επίπεδο μιας τοπικής εμφύλιας διαμάχης και μετατρέπεται σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας μεταξύ τακτικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, όχι μόνο χερσαίες δυνάμεις και πολεμικά πλοία,αλλά και οι στόλοι των αντιπάλων χωρών άρχισαν να εισέρχονται στην “εξίσωση” αυτής της σύγκρουσης.

Το σκηνικό έχει “βαρύνει” στην περιοχή με υπαιτιότητα της τουρκικής πλευράς, η οποία καταπατά κάθε διεθνή νόμο που υπάρχει ενώ ταυτόχρονα απειλεί προς πάσα κατεύθυνση. Αν δεν έχουμε διεθνή παρέμβαση το επόμενο διάστημα, η όλη κατάσταση στην περιοχή μπορεί να “εκτροχιαστεί” πολύ άνετα σε κάτι πολύ πιο “αναβαθμισμένο” που θα απειλεί ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.    

 

pentapostagma.gr

Συναγερμός στην Αίγυπτο: Κατάσταση ύψιστης

ετοιμότητας του Στρατού ζητά ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας, Mohamed Zaki, προέτρεψε τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις να διατηρήσουν το υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν απειλών.

Αίγυπτος - υπουργός Άμυνας

Αυτό έγινε αφού παρακολούθησε το κύριο στάδιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Decisive 2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους σχηματισμούς και τις μονάδες που εδρεύουν στο Δυτικό μέτωπο, δηλαδή κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, σε συνεργασία με τα κύρια τμήματα του Αιγυπτιακού Στρατού.

Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ημέρες το πλαίσιο του σχεδίου εκπαίδευσης μάχης για τους σχηματισμούς και τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Στο τέλος αυτού του σταδίου της άσκησης, ο υπουργός Άμυνας Mohamed Zaki διαβίβασε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της Αιγύπτου, Αλ Σίσι, καθώς και την υπερηφάνεια του για την προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Άμυνας επαίνεσε την εξαιρετική απόδοση και την υψηλή αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση.

Τους ζήτησε δε να διατηρήσουν το ξεχωριστό αυτό επίπεδο, την αποτελεσματικότητα στη μάχη και την υψηλή αυτοπεποίθηση. Επιπλέον τους κάλεσε να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ετοιμότητας μάχης και να θυσιάσουν ό, τι πολυτιμότερο, προκειμένου να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο οι δυνατότητες της χώρας.

Τα πρώτα στάδια της άσκησης περιλάμβαναν την υλοποίηση των στρατηγικών κινήσεων από τις δυνάμεις του εδάφους, ακολουθούμενες από αλεξιπτωτιστές και την εφαρμογή μιας επιτυχούς αμφίβιας επιχείρησης των δυνάμεων στην ακτή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας έρχεται σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της κατάστασης στη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: almasdarnews

onalert.gr

Share this post