Ο Βαρθολομαίος σε «ασυμφωνία» με τον Χριστό – Δήλωση που προκαλεί αίσθηση (BINTEO)

Ο Βαρθολομαίος σε «ασυμφωνία» με τον Χριστό – Δήλωση που προκαλεί αίσθηση (BINTEO)
Το φυσικό περιβάλλον που ζούμε ποιός το δημιούργησε;

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το βιοκλιματικό κτίριο θα εξοικονομεί 70% ενέργεια, δηλαδή 2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης της Ατζέντας 2030.

Το νέο σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού μίλησε για την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα στο πλαίσιο της περιβόητης Ατζέντας, έκανε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση στους έχοντες γνώση.

Είπε χαρακτηριστικά, όπως αναμεταδίδει το sputniknews.gr: «πώς σεβόμαστε τον Χριστό αν δεν σεβόμαστε την κτίση του;».

ΠΗΓΗ: Sputniknews.gr

Εμείς στο παρακάτω βίντεο ακούσαμε την φράση: «Πως είναι δυνατόν να σεβόμαστε τον Θεό, όταν καταστρέφουμε τα δημιουργήματά του;».

Με κάθε σεβασμό στον Πατριάρχη, αναρωτιόμαστε το εξής:

Τι απάντησε άραγε ο Χριστός στον Πόντιο Πιλάτο, όταν εκείνος τον ρώτησε εάν είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων;

ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἡ βασιλεία ἡ ἐμὴ οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου· εἰ ἐκ τοῦ κόσμου τούτου ἦν ἡ βασιλεία ἡ ἐμή, οἱ ὑπηρέται οἱ ἐμοὶ ἠγωνίζοντο ἂν ἵνα μὴ παραδοθῶ τοῖς Ἰουδαίοις· νῦν δὲ ἡ βασιλεία ἡ ἐμὴ οὐκ ἔστιν ἐντεῦθεν (Ιω. 18,36)

«Η Βασιλεία η δική μου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο. Αν η Βασιλεία μου ήταν από αυτόν τον κόσμο οι υπηρέτες μου θα αγωνίζονταν, για να μην με παραδώσουν στους Ιουδαίους. Όμως η Βασιλεία η δική μου δεν είναι του κόσμου τούτου».

Αν η Βασιλεία του Υιού και άρα του Πατρός δεν είναι από αυτόν τον κόσμο, όπως διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη, τότε πως μπορεί να τον δημιούργησε ο Χριστός;

Μήπως ο εν λόγω ατελής κόσμος είναι δημιούργημα κάποιου άλλου, δεδομένου ότι όλα τα πλάσματα του Τριαδικού Θεού του Φωτός δημιουργούν, ακόμα και όταν αποστατούν από Αυτόν;

Μήπως είναι δημιούργημα του Γιαχβέ της Παλαιά Διαθήκης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστό της Αγάπης και της Μαθηματικής Λογικής, καθώς παρουσιάζεται ως τιμωρός και εγωιστής θεός;

Μήπως η υποτιθέμενη οικολογία θα αντικαταστήσει τον Λόγο του Χριστού; (Δείτε οπωσδήποτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πάντως, όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης η περιβαλλοντική κρίση αφορά όλους μας, ανεξαρτήτου θρησκείας και ταυτότητας.

Για την περιβόητη «περιβαλλοντική κρίση» ενημερωθείτε ΕΔΩ σε σχέση με το τι ισχύει.

ΦΩΤΟ eurokinissi

Share this post