Ο Β.Πούτιν ζητά από τον ΟΗΕ να νομιμοποιήσει ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία: Έστειλε φάκελο με πέντε μαζικούς τάφους ρωσόφωνων!

Ο Β.Πούτιν ζητά από τον ΟΗΕ να νομιμοποιήσει ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία: Έστειλε φάκελο με πέντε μαζικούς τάφους ρωσόφωνων!

Εγκλήματα πολέμου & Γενοκτονία από την Ουκρανία!

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, παρέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη υλικό από την Γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν-σύμφωνα με την Μόσχα- οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Όπως είχε αναφέρει έγκαιρα το WarNews247, η Μόσχα σε ανύποπτη στιγμή ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν μαζικοί τάφοι ρωσόφωνων του Ντονμπάς.

Χτες, έδωσε συνέχεια ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλώντας για “Γενοκτονία” και θυμίζοντας στους Γερμανούς την υπόθεση των ανελέητων βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι προφανές πως η Μόσχα δεν δημιουργεί “πρόφαση εισβολής” όπως ανέφεραν ΗΠΑ-Βρετανία. Αντίθετα, δικαιολογεί “ανθρωπιστική ρωσική επιχείρηση” αντιστρέφοντας την υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας.

Και αυτό αποτελεί μείζον θέμα για την Δύση καθώς η Μόσχα αποδομεί τους δυτικούς θεσμούς και το ανθρωπιστικό τους υπόβαθρο.

Γι αυτό και χτες το WarNews247 παρουσίασε την ομιλία του Β.Πούτιν εναντίον του Γερμανού Καγκελάριου και το πως ο Ρώσος πρόεδρος συνδύασε την Γενοκτονία του Ντονμπάς με την Γιουγκοσλαβία και τον πόλεμο στην Ευρώπη που έκανε το ΝΑΤΟ.

Συνεπώς κατά την Μόσχα:

Έχουμε υπόθεση Γενοκτονίας και εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας στο Ντονμπάς

Ο φάκελος πηγαίνει στα ΗΕ για ενημέρωση και έγκριση. Ο Πούτιν θυμίζει πως ούτε στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας δόθηκε έγκριση για βομβαρδισμούς

Ο Β.Πούτιν ήδη έχει το δικαίωμα επέμβασης με βάση το “Responsibility to Protect” που του έδωσε η ρωσική Δούμα

Άρα ακόμη και αν δεν ανάψουν το “πράσινο φως” τα ΗΕ, η Μόσχα προχωρά μόνη όπως ακριβώς έκανε το ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Ρωσική κρατική τηλεόραση: Δείτε τις εικόνες

Δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις ημέρες η ρωσική κρατική τηλεόραση κατηγόρησε την Γερμανία πως “δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία μέχρι να αρχίσουν να καίγονται άνθρωποι στους φούρνους”!

Σφοδρότατη επίθεση…

Αμέσως μετά η ρωσική κρατική τηλεόραση παρουσίασε εικόνες -όπως ισχυρίζεται-από την σφαγή ρωσόφωνων αμάχων στο Ντονμπάς… Οι εικόνες είναι σκληρές και βρίσκονται στο τέλος του άρθρου.

Δείτε βίντεο

 

Ρωσία: Στον Ο.Η.Ε. ο φάκελος για εγκλήματα πολέμου

Η Ρωσία παρέδωσε στα Ηνωμένα Έθνη υλικό από τα εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς.

“Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) έλαβαν υλικό από τη Ρωσία σχετικά με τα εγκλήματα της ουκρανικής πλευράς στο Ντονμπάς”

Αυτό ανακοίνωσε στις πριν λίγο ο επίσημος εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του παγκόσμιου οργανισμού Stephane Dujarric.

«Η Ρωσία έστειλε φάκελο στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τα εγκλήματα στην Ουκρανία. Μελετάμε αυτό τα ρωσικά στοιχεία» τόνισε ο ίδιος.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Vershinin σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η μόνιμη αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας διένειμε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υλικό της Ερευνητικής Επιτροπής και του RT σχετικά με τα εγκλήματα του ουκρανικού στρατού στην Αν. Ουκρανία.

Oι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την Μόσχα, χρησιμοποίησαν απαγορευμένες μεθόδους του πολέμου.

Προέτρεψε τις συμμετέχουσες χώρες να εξοικειωθούν με τα υλικά και να προετοιμαστούν να δουν το τρομερό υλικό.

Άνοιξε ποινική Υπόθεση στην Ρωσία

Μια μέρα νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή (IC) της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στο Donbass. Η υπόθεση στηρίχτηκε στον ρωσικό ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο για την κακομεταχείριση του άμαχου πληθυσμού και τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων σε ένοπλες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τις ρωσικές έρευνες, ανακαλύφθηκαν πέντε ομαδικοί τάφοι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2021.

Βρέθηκαν πέντε ομαδικοί τάφοι

Τα λείψανα βρέθηκαν στο χωριό Slavyanoserbsk, στην περιοχή της κατοικημένης περιοχής Sokogorovka Pervomaisk, στο χωριό Vidnoye-1 κοντά στο Λούγκανσκ και στα περίχωρα του χωριού Verkhneshevyrevka, στην περιοχή Krasnodonsky.

Από αυτούς τους ομαδικούς τάφους, οι ρωσόφωνοι προχώρησαν σε εκταφή των λειψάνων τουλάχιστον 295 αμάχων που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των αδιάκριτων βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις το 2014.

Είναι ήδη γνωστό ότι ανάμεσα στα λείψανα υπάρχουν πτώματα γυναικών διαφορετικών ηλικιών.

Αρχή του “Αναπόφευκτου της Τιμωρίας”

Το Κύριο Τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε ποινική έρευνα με βάση το Μέρος 1 του άρθρου 356 του Ποινικού Κώδικα της χώρας περί κακομεταχείρισης του άμαχου πληθυσμού, χρήση μέσων και μεθόδων σε ένοπλη σύγκρουση που απαγορεύονται από διεθνή συνθήκη.

Η Ερευνητική Επιτροπή θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την εφαρμογή της αρχής του “Αναπόφευκτου της Τιμωρίας” για όσους είναι υπεύθυνοι για τη διάπραξη εγκλημάτων στα εδάφη του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τις δηλώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ομαδικούς τάφους στο Ντονμπάς.

Σε απάντηση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι τέτοιοι συλλογισμοί από Αμερικανούς πολιτικούς είναι βλάσφημοι και ανεύθυνοι. Προέτρεψε την Ψάκι να μην μιλάει με τέτοια έπαρση όταν πρόκειται για θύματα αμάχων.

Δείτε βίντεο

 

warnews247.gr

Share this post