Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Προειδοποιεί Τη Χεζμπολάχ Και Τον Λίβανο , Να Μην Επιτεθούν Στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Προειδοποιεί Τη Χεζμπολάχ Και Τον Λίβανο , Να Μην Επιτεθούν Στο Ισραήλ
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρεουβέν Ριβλίν,  χθες Τρίτη προειδοποίησε τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να μην ξεκινήσουν επίθεση εναντίον του Ισραήλ, δεσμευόμενος ότι η χώρα του δεν θα παραμείνει αδρανής σε περίπτωση οποιασδήποτε επιθετικότητας.

Εμείς προειδοποιούμε τη Χεζμπολάχ να μην επιβάλει την ατζέντα του Ιράν στον Λίβανο και προειδοποιούμε τον Λίβανο να μην χρησιμεύσει ως βάση για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ“, δήλωσε κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης στην Ιερουσαλήμ, για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου.

Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά ο ισραηλινός στρατός είναι προσεκτικός και έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε απειλή και να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σενάριο“, πρόσθεσε.

Ο Ριβλίν είπε ότι οι Ισραηλινοί “δεν είχαν ποτέ τίποτα εναντίον του λαού του Λιβάνου“, σημειώνοντας ότι ο πρώτος πόλεμος του Λιβάνου του 1982 “δεν ήταν ένας πόλεμος επιλογής.

Τότε, όπως και τώρα, οι τρομοκρατικές ομάδες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των Λιβανέζων για να επιτεθούν στο Ισραήλ και στους πολίτες του “, ανέφερε.

Share this post