Ο Μακρόν στέλνει το γαλλικό στόλο να αναπτυχθεί δίπλα στον ελληνικό – Τήρησε την υπόσχεσή του.

Ο Μακρόν στέλνει το γαλλικό στόλο να αναπτυχθεί δίπλα στον ελληνικό – Τήρησε την υπόσχεσή του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού ανέλαβε. Ποια υπόσχεση; Ότι εάν η Ελλάδα το ζητήσει, ο γαλλικός στόλος θα έρθει στις ελληνικές θάλασσες και θα αναπτυχθεί δίπλα στον ελληνικό απέναντι στους Τούρκους.Ο Μακρόν στέλνει το γαλλικό στόλο να αναπτυχθεί δίπλα στον ελληνικό – Τήρησε την υπόσχεσή του

 

Το βράδυ της Τετάρτης ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο γαλλικός στόλος έρχεται.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Γαλλία έχει στείλει πολεμικά αεροσκάφη, στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο και περιπολούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο.

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική.

»Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας για την εξερεύνηση πετρελαίου προκαλούν εντάσεις.

»Αυτά πρέπει να τελειώσουν προκειμένου να επιτραπεί ένας ειρηνικός διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ», έγραψε σε tweet του ο Εμανουέλ Μακρόν και συνεχίζει:

«Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος σε δεύτερο tweet.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε ανάρτηση και στα ελληνικά στη σελίδα του στο Facebook. Αναφέρει το ίδιο μήνυμα ως εξής:

«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα πετρελαικής έρευνας προκαλούν εντάσεις.

»Αυτές πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

»Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα».

Share this post