Ο Νετανιάχου Απειλεί Πως Το Ναυτικό Θα Παρεμποδίσει Το Λαθρεμπόριο Πετρελαίου Του Ιράν

Ο Νετανιάχου Απειλεί Πως Το Ναυτικό Θα Παρεμποδίσει Το Λαθρεμπόριο Πετρελαίου Του Ιράν

Παρά τις απειλές για μείωση των εξαγωγών πετρελαίου της Τεχεράνης σε μηδενικό επίπεδο, η Ουάσιγκτον χορήγησε «προσωρινές απαλλαγές» στο ιρανικό πετρέλαιο σε μεγάλους εισαγωγείς, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ελλάδα και η Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απείλησε να αναπτύξει το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας του για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των φερόμενων προσπαθειών του Ιράν για λαθρεμπόριο πετρελαίου, αψηφώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.

«Το Ιράν προσπαθεί να παρακάμψει τις κυρώσεις με λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω θαλάσσιων διαδρομών και στο βαθμό που αυτές οι προσπάθειες αυξηθούν, το Ναυτικό θα έχει σημαντικό ρόλο στην παρεμπόδιση αυτών των ιρανικών ενεργειών», δήλωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε αποφοίτους της Ναυτικής Ακαδημίας την Τετάρτη.

«Καλώ ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις προσπάθειες του Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις δια θαλάσσης και φυσικά με άλλα μέσα», πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε πώς το Ναυτικό θα αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Ιράν ή αν οι προσπάθειες θα περιλαμβάνουν την πιθανότητα ένοπλης αντιπαράθεσης στη θάλασσα.

sputniknews.gr

Share this post