Ο «ξεχασιάρης» Τζο Μπάιντεν φοβίζει τους Αμερικανούς, που «σκέφτονται» πάλι τον Τραμπ.

Ο «ξεχασιάρης» Τζο Μπάιντεν φοβίζει τους Αμερικανούς, που «σκέφτονται» πάλι τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός δεν πάει ποτέ κόντρα στην τσέπη του. Είτε είναι Δημοκρατικός, είτε Ρεπουμπλικάνος. Που και που ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε πράγματα που φαίνονταν «τρελά» αλλά όπως λέει ο δικός μας λαός, «από μικρό και από τρελό, μαθαίνεις της αλήθεια». Ο σημερινός Αμερικανός Πρόεδρος δεν μάσαγε τα λόγια του, έστω και αν αυτά προκαλούσαν «σεισμό» στο εσωτερικό των ΗΠΑ και εκρήξεις θυμού από φίλους και εχθρούς της παγκόσμιας δύναμης.

Αν τελικά χάσει τις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ (πράγμα που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί…) και φύγει από τον Λευκό Οίκο, σίγουρα θα μου λείψει η πανώρια σιλουέτα της Μελάνια, η κόκκινη -στο χρώμα της φωτιάς- γραβάτα του και… ο Νιαγάρας του μίσους και της χλεύης των περισσοτέρων Μέσων Ενημέρωσης εναντίον του. Σπάνια, στην ιστορία των ΗΠΑ και ειδικότερα στην παγκόσμια ιστορία, ανιχνεύεις ένα πολιτικό ηγέτη τέτοιας αντοχής. Δηλαδή, να δέχεται καθημερινά τόσα «βουνά» καταρρακτώδους λάσπης, ενώ δεν έχει κάνει πολέμους, δεν έχει φέρει έναν καινούριο Ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία, έχει σφίξει τα χέρια με επικίνδυνους ηγέτες, όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, προκειμένου να διατηρηθεί η Ειρήνη και έχει απογειώσει την αμερικανική οικονομία. Ούτε σε WaterGate μπλέχτηκε όπως ο Νίξον, ούτε τοποθέτησε τους γιούς του σε Ουκρανικές επιχειρήσεις φυσικού αερίου, όπως ο αντίπαλός του.

Όσο διάστημα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο, οι Αμερικανοί είδαν να πηγαίνουν καλύτερα τα οικονομικά τους, η ανεργία ( προ- covid-19) έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, απέφυγε να εμπλακεί ευρύτερα στον πόλεμο της Συρίας και επιτέθηκε εναντίον των πρωταγωνιστών της παγκοσμιοποίησης, χαρακτηρίζοντας ευθέως  τους Γερμανούς ως «τοκογλύφους» και τις Βρυξέλλες, ως «Γερμανοκινούμενο όχημα». Δεν δίστασε να καταγγείλει τον Τζορτζ Σόρος για υποκίνηση ταραχών και διαδηλώσεων ακόμη και μπροστά στον Λευκό Οίκο. Όπως, δεν δίστασε να καταγγείλει τον Μπιλ Γκέιτς ( το έκανε ο αδελφός του προφανώς με εντολή του) για μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που προκάλεσαν τα εμβόλιά του.

Τα «έβαλε» με την Κίνα, γιατί αποτελεί απειλή για την αμερικανική οικονομία και γενικά για τον δυτικό κόσμο. Και δεν δίστασε  να μιλήσει για την συνωμοσία του Πεκίνου με τον Π.Ο.Υ, τον Αιθίοπα Τέντρος Γκεμπρεγιέσους και τους δισεκατομμυριούχους που τον έχουν υπάλληλό τους, επενδύοντας τεράστια κεφάλαια στην χαοτική κατάσταση που έφερε ο covid-19. Δεν έβαλε μάσκα, προκειμένου να εμψυχώσει τον αμερικανικό λαό. Μίλησε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για την όλη κατάσταση και τα υπάρχοντα φάρμακα.

Σίγουρα ο Ντόναλντ Τράμπ έχει πέσει σε ένα πλήθος από «γκάφες», μιλώντας για τον « κινέζικο ιό» και την καταστροφή που προκάλεσε στην δυτική οικονομία. Φυσικά, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει σπουδάσει φαρμακευτική χημεία για να γνωρίζει όλες τις ιδιότητες, θετικές ή αρνητικές της υδροξυχλωροκίνης ή της αζιθρομυκίνης. Όμως πέραν των συμβούλων του,  η σταθερή βούλησή του, η επιμονή του να ψάχνει και να μιλάει για φάρμακα και να διατηρεί με νύχια και με δόντια, όσο μπορεί «ανοιχτή» την αμερικανική οικονομία, έδειξε ότι παλεύει πραγματικά ως ηγέτης να βρει λύσεις και να διατηρήσει ζωντανές εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ούτε είναι υπεύθυνος για τις ρατσιστικές διαθέσεις και κτηνώδεις πράξεις ορισμένων αστυνομικών, ούτε για ένα εθνικό σύστημα υγείας που προϋπήρχε δεκαετίες πριν εισέλθει αυτός στον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ, όπως είπε και ο δρ. Φάουσι, είναι μία χώρα 350 εκατομμυρίων κατοίκων και στο σύνολο τους έχουν λιγότερους θανάτους απ’ ότι η Ενωμένη Ευρώπη. Επίσης, πυκνώνουν οι θετικές αναφορές για τις πολιτικές ενέργειες του Αμερικανού  Προέδρου που ήδη μειώνουν την ανεργία και βελτιώνουν την κατάσταση στις αμερικανικές πολιτείες.

Καταπιάστηκα σήμερα με τον θέμα των αμερικανικών εκλογών, επειδή – κακά τα ψέματα- το αποτέλεσμά τους, επηρεάζει άμεσα, τόσο την πορεία της ζωής των Ελλήνων και όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όσο και τη παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Ο Τραμπ έδειχνε και δείχνει να παίρνει μόνος του αποφάσεις και να «θάβει» όλες εκείνες τις εξαγγελίες που έκανε για ψηφοθηρικούς λόγους προκαλώντας αντιδράσεις. Στην πράξη, εφάνη περισσότερο «λογικός» και «σοβαρός» έστω και αν ενοχλούσε με τις δηλώσεις τους, τους Γερμανούς, τους Κινέζους και πότε πότε τους Καναδούς. Φρόντισε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και φώναξε δυνατά, ότι η χώρα του δεν μπορεί να πληρώνει το μεγαλύτερο μερίδιο στο ΝΑΤΟ.  Δηλαδή να καταβάλλει τη μερίδα του λέοντος, ενισχύοντας την ασφάλεια της Γερμανίας ή της Γαλλίας, τονίζοντας με «αγένεια» ότι :  «όλοι οι ευρωπαίοι θα είχαμε μάθει γερμανικά, αν δεν έβγαιναν δυο φορές στους παγκόσμιους πολέμους οι Αμερικανοί, υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι ο κατασκευασμένος σε εργαστήρια ιολογίας της Κίνας, covid-19 σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να πληγεί το δυτικό ημισφαίριο και κυρίως η Αμερικανική οικονομία. Κάποιοι υποστηρίζουν, όπως η ελληνική κυβέρνηση, η ομάδα Τσιόδρα και τα φιλοκυβερνητικά κανάλια, ότι αυτά είναι «θεωρίες συνομωσίας». Όμως, πρέπει να δει κανείς ευρύτερα, πώς αξιοποιείται η προπαγάνδα, εναντίον του Αμερικανού Προέδρου και πώς θέλουν να πολλαπλασιάσουν την πολιτική φθορά του, εξαιτίας του κορωνοϊού. Φτάνει να σκεφτεί κανείς, ότι πριν ξεσπάσει η πανδημία, ήταν πολύ μπροστά από το δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν και θεωρείτο σίγουρος νικητής, λόγω της οικονομικής ευρωστίας των ΗΠΑ και της ισχύος του δολαρίου.

Η ψαλίδα των δημοσκοπήσεων κλείνει. Και εγώ, ως φίλος της Αμερικής και πολίτης μίας χώρας που δέχεται καθημερινά προκλητικές επιθέσεις από τους γείτονες Τούρκους, αναρωτιέμαι, ομολογώ με αγωνία, ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου. Ο αντίπαλος του Τραμπ, είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος του και οι φήμες οργιάζουν στην Αμερική, ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Ανακοίνωσε ότι δεν θα οργανώσει καμία προεκλογική συγκέντρωση λόγω του covid-19 και οποιαδήποτε εμφάνισή του συνοδεύεται από γκάφες και συμπτώματα αμνησίας.

Οι Δημοκρατικοί και το προεκλογικό επιτελείο του, θεωρούν ως παγίδα ή νάρκη κάθε εμφάνισή του προς τις εκλογές του Νοεμβρίου.  Δεν «αντέχει» τις δημόσιες εκδηλώσεις και έχει «συλληφθεί» πολλές φορές να… κοιμάται στη διάρκεια τους, κάτι που του έδωσε το παρατσούκλι «SleepyjoeBiden» (ο κοιμώμενος Τζο Μπάιντεν). Άφησε αμήχανους όλους τους ακροατές του σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Ντέλαγουερ, λέγοντας ότι: «αυτή θα είναι η πιο παράξενη προεκλογική εκστρατεία της σύγχρονης ιστορίας. Θα ακολουθήσω τις εντολές του γιατρού μου, όχι μόνο για μένα αλλά και για την χώρα. Δεν θα οργανώσω συγκεντρώσεις!». Δεν διευκρίνισε αν αυτές ήταν συμβουλές λοιμωξιολόγου ή ειδικού στο Αλτσχάιμερ. Ήδη μία λίστα κεντροαριστερών Μέσων, όπως η Washington Post ή το CBS, διερωτώνται μήπως, κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Όλοι φοβούνται ότι μπορεί να εισέλθει κάποιος στον Λευκό Οίκο και να έχει αμνησία ή «διαλείμματα»  σκέψης, κρατώντας στα χέρια την βαλίτσα με τα κλειδιά και τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων. Δεν θυμάται αριθμούς, δεν θυμάται γεγονότα και καταβάλλει προσπάθεια να διατηρήσει σταθερή τη σκέψη του. Έχει πει στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών, ότι η εκτεταμένη οπλοκατοχή έχει σκοτώσει από το 2007 έως σήμερα, 150 εκατομμύρια (!) ανθρώπους και ο κορωνοϊός 120 εκατομμύρια!!! Δηλαδή, σύμφωνα με τους αριθμούς του, έχει ξεκληρίσει το 70% του πληθυσμού των ΗΠΑ! Έχει δηλώσει  ότι ονομάζεται Τζο Μπάιντεν και ότι είναι υποψήφιος για τη  Γερουσία ενώ είναι για την Προεδρεία!!!

Είναι διάχυτος ο φόβος, ότι μπορεί να κοιμάται κατά τη διάρκεια κρίσιμων συσκέψεων,  όπως συνέβη στις 18 Απριλίου σ’ ένα διαδικτυακό townhall με τη Χίλαρυ Κλίντον. Έσκασαν στα γέλια εκατομμύρια Αμερικανοί, ακούγοντας να μπερδεύει σε ζωντανή μετάδοση τη γυναίκα του με την αδερφή του και τη Τερέζα Μέι με τη Μάργκαρετ Θάτσερ!  Επίσης, λέει πολλές ανακρίβειες, ισχυριζόμενος π.χ. ότι συνελήφθη πηγαίνοντας να δει τον Νέλσον Μαντέλα, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ.

Ήδη διατρέχει ένας έντονος ψίθυρος και μία ανησυχία, σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, μήπως ένας άνθρωπος 77 ετών , πάσχων από γεροντική άνοια, από Αλτσχάιμερ, εισέλθει στον Λευκό Οίκο και σε αυτή την κατάσταση αναλάβει τα προβλήματα, όχι μόνο της Αμερικής, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Το Βερολίνο σίγουρα θέλει τον Μπάιντεν. Η ομάδα των δισεκατομμυριούχων με πρώτους τον Μπίλ Γκέιτς, τον Τζόρτζ Σόρος, τον Γουόρεν Μπάφετ, επίσης τον θέλουν. Όπως όλα δείχνουν, ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, έχουν βάλει τα ρέστα τους, στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Αμερικανοί πολίτες. Αυτοί θα αποφασίσουν αν θέλουν έναν μάχιμο Πρόεδρο, αρνητή των καθολικών lockdown ή έναν άνθρωπο που θέλει να πάει στις κάλπες χωρίς δημόσιες εμφανίσεις, χωρίς να ομιλεί σε ακροατήριο, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αρνηθεί να συμμετάσχει στα τρία καθιερωμένα Ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές. Οψόμεθα…

  • Το άρθρο του Γιώργου Τράγκα δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Δημοκρατία”
  • crashonline.gr

Share this post