Ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα ανακατάληψης Κριμαίας – Σεβαστούπολης! – Πρώτος στόχος η γέφυρα του Κερτς – Συμβούλιο πολέμου στην Τουρκία!

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα ανακατάληψης Κριμαίας – Σεβαστούπολης! – Πρώτος στόχος η γέφυρα του Κερτς – Συμβούλιο πολέμου στην Τουρκία!

Μεταφορές δυνάμεων και πυροβολικού στα σύνορα με Κριμαία – Δείτε βίντεο

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

O Oυκρανός πρόεδρος, Zelensky, ενεργοποίησε την στρατηγική ανακατάληψης και ενοποίησης της Ουκρανίας με την Κριμαία και την Σεβαστούπολη υπογράφοντας το διάταγμα No. 117/2021 σήμερα 24 Μαρτίου μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας.

Το διάταγμα θα αποτελέσει ορόσημο στις εξελίξεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις κατά της Κριμαίας που έχουν εκδηλωθεί εδώ και καιρό. Απλά τώρα και τυπικά παίρνουν έγκριση.

Η στόχευση είναι μία: Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη θα κτυπηθούν από ενέργειες υβριδικού πολέμου ώστε να εκδηλωθεί ανοιχτά με πολεμική ενέργεια η Ρωσία.

 Η γέφυρα του Κέρτς αποτελεί πλέον στόχο και σίγουρα θα δούμε ρωσικές κινήσεις προστασίας της.

Πρόκειται για μια γέφυρα 19 χιλιομέτρων στον Κιμμέριο Βόσπορο (όπως ήταν γνωστά στην αρχαιότητα τα στενά που χωρίζουν την Αζοφική Θάλασσα από τον υπόλοιπο Εύξεινο Πόντο) εξυπηρετεί τον γεωπολιτικό στόχο της ένωσης της Ρωσίας με την Κριμαία.

Υπέγραψε το διάταγμα ανακατάληψης Κριμαίας και Σεβαστούπολης ο Ουκρανός πρόεδρος

“Eγκρίνεται η Στρατηγική για την επανένταξη της προσωρινά Κατεχόμενης Επικράτειας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης”, αναφέρει το έγγραφο.

Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από στρατηγικές στο διπλωματικό, στρατιωτικό, οικονομικό, πληροφοριακό, ανθρωπιστικό όπως και άλλα μέτρα που στοχεύσουν στην αποκατάσταση της εδαφικής ενοποίησης και της κυριαρχίας της Ουκρανίας στα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της μέσω της επανένταξης της Κριμαίας στον “εθνικό κορμό”.

Επίσης, όπως αναφέρεται, είναι ένα σήμα στην διεθνή κοινότητα ότι η Ουκρανία είναι συνεπής με τα λόγια και τις πράξεις της για την εδαφική αποκατάσταση της.

Οπως είχε αποκαλύψει το WarNews247 εδώ και καιρό, την στρατηγική αυτή είχε εισηγηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας στις 11 Μαρτίου. Εγκρίθηκε σήμερα.

Συμβούλιο Πολέμου στην Τουρκία

Συμβούλιο πολέμου Ουκρανίας-Τουρκίας λαμβάνει χώρα στην Άγκυρα. Τούρκοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με Ουκρανούς ομολόγους τους συζητούν για την κατάσταση στην Κριμαία, στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, η αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπως και η περαιτέρω βιομηχανική συνεργασία.

H Toυρκία αυτό που κάνει είναι να σπρώχνει το Κίεβο προς τον πόλεμο.

Ρωσία: H Oυκρανία μετέφερε πυροβολικό στα σύνορα με Κριμαία

Οι Ουκρανικές ΕΔ διεξάγουν ασκήσεις δίπλα στα νότια σύνορα με την Ρωσία. Σύμφωνα με τον Ουκρανό Στρατηγό, Serhiy Naev, οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν  στην “απόκρουση επιθετικών δυνάμεων”.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, UAV εκτοξεύτηκαν από το έδαφος της Κριμαίας προς την Ουκρανία και το Κίεβο χρησιμοποίηση αντιαεροπορικά συστήματα για να τα καταστρέψει. Τα εχθρικά UAV καταρρίφθηκαν από Osa-AKM.

Επίσης, το Κίεβο μετέφερε και ανέπτυξε στα σύνορα με την Κριμαία ΠΕΠ MLRS BM-30 Smerch.

Σκοπός τους ήταν με βάση το σενάριο της άσκησης, η καταστροφή των εχθρικών δυνάμεων και η περαιτέρω αποδιοργάνωση των προσπαθειών κατασκοπείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Κίεβο, ανακοίνωσε σχέδια για μεγάλης έκτασης ασκήσεις δίπλα στα σύνορα με την Ρωσία ενώ πλοία του ουκρανικού Στόλου συνεργάστηκαν με πλοία του ΝΑΤΟ σε ασκήσεις ναρκοθέτησης της Μαύρης Θάλασσας.

Δείτε βίντεο με νέες μεταφορές αρμάτων μάχης

 

Η Ρωσία στέλνει νέες ενισχύσεις στα σύνορα με Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του Rostov υπάρχει σημαντική αύξηση τεθωρακισμένων. Ο εκπρόσωπος του Ντονέτσκ, Andrei Marochko, μίλησε για μεταφορές ισχυρών δυνάμεων.

Κάνει λόγο για τεθωρακισμένα “Tiger”, φορτηγά KamAZ, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ και πυροβολικό.

Δείτε το βίντεο με τις ουκρανικές ασκήσεις στα σύνορα με Κριμαία

warnews247.gr

Share this post