Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκαλεί την Ορθοδοξία. Θα δώσει αυτοκεφαλία στην «Μακεδονική Εκκλησία». Να ετοιμάζεται Μαυροβούνιο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκαλεί την Ορθοδοξία. Θα δώσει αυτοκεφαλία στην «Μακεδονική Εκκλησία». Να ετοιμάζεται Μαυροβούνιο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ετοιμάζεται για την επόμενη εισπήδηση σε ξένο εκκλησιαστικό έδαφος μετά την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας σήμερα ο Πατριάρχης σε πείσμα όλων των Ορθοδόξων ουσιαστικά ανακοινώνει ότι θα δώσει αυτοκεφαλία τους σχισματικούς των Σκοπίων.

Ο Πατριάρχης συνεχίζοντας στην εκβιαστική εκκλησιαστική του πολιτική, στρέφεται τώρα εναντίον του Πατριαρχείου Σερβίας και συναντήθηκε σήμερα με τον τέως και τον νυν Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ και Σπασόφσκι και παρουσία τους κάλεσε το Πατριαρχείο Σερβίας να συνεργαστεί για τη χορήγηση αυτοκεφαλίας στα Σκόπια με την ονομασία «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος». Φυσικά μετά από λίγο η εκκλησία θα ονομάζεται «Εκκλησία της Μακεδονίας»

Σύμφωνα με πληροφορίες και από ότι γράφουν «τα παπαγαλάκια» του Φαναρίου, είναι έτοιμη και η διαδικασία για την αναγνώριση και των σχισματικών του Μαυροβουνίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εκβιασμό απέναντι στην Εκκλησίατης Ελλάδος, τον οποίο είχε αναφέρει χωρίς να το συνειδητοποιεί ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Ιεραρχία της 12ης Οκτωβρίου 2019 που αποφάσισε την αναγνώριση της ουκρανικής Εκκλησίας.

Είχε πει τότε ο κ. Ιγνάτιος:
“Σ’ αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι οι αδελφοί μας, το μέρος του Σώματός μας το ονομαζόμενο των «Νέων Χωρών», μετείχαν, με την έγκρισή μας, στην περίφημη Σύναξη στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί παρουσιάστηκε στους αδελφούς μας όλη η διαδικασία, όπως ακριβώς συντελέστηκε. Ορθώς την απεδέχθησαν. Ποτέ δεν θα πρέπει να εμπλακούμε σε σύγκρουση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ουκρανικό ζήτημα, διότι αυτό θα είχε συνέπεια τον δικό μας διχασμό, την δική μας μετά προβληματική σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο;”
Δηλαδή, δεν θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε με το Πατριαρχείο για το ουκρανικό γιατί αυτό θα σημάνει και την απώλεια των “Νέων Χωρών”.

Δείτε το δημοσίευμα του oukraniko με βάση το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συμφωνήσει για τη «Μακεδονική Εκκλησία»

Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν οι ενέργειες του κ. Βαρθολομαίου.

Το ανακοινωθέν του Φαναρίου για τη συνάντηση με τους Σκοπιανούς.
«Σήμερον, 13ην Ιανουαρίου 2020, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εδέχθη, κατόπιν αιτήσεως αυτού,τον Εξοχ. κ. Oliver Spasovski, Πρωθυπουργόν της Δημοκρατίας Βορείου Μακεδονίας, συνοδευόμενον υπό του προκατόχου αυτού Εξοχ. κ. Zoran Zaev και των συνεργατών αυτών κ. Dane Talevski και κ. Dejan Sotirovski.
Σκοπός της επισκέψεως ήτο η θεώρησις του εκκλησιαστικού προβλήματος της χώρας αυτών. Κατά την συζήτησιν ετέθησαν επί τάπητος αι προηγηθείσαι επί του θέματος φάσεις, εν αίς και η βούλησις της επαναφοράς της εκείσε Εκκλησίας εις την κανονικότητα υπό το όνομα της Αρχιεπισκοπής Αχριδών, κατόπιν και της υποβληθείσης εν καιρώ εις την Μητέρα Εκκλησίαν εκκλήτου προσφυγής.

Προς τούτο απεφασίσθη να προσκληθούν εις την έδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου αντιπροσωπείαι της Εκκλησίας της Σερβίας και της εν τη χώρα αυτών Εκκλησίας, προς διαβούλευσιν και προσπάθειαν εξευρέσεως κοινώς αποδεκτής λύσεως.

Η ατμόσφαιρα των συνομιλιών ήτο θερμή και ειλικρινής, μετά δε ταύτας οι υψηλοί επισκέπται παρεκάθησαν εις την Πατριαρχικήν τράπεζαν και εν συνεχεία ανεχώρησαν επιστρέφοντες εις τα ίδια.

Ο κ. Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ εξέφρασαν τον σεβασμόν και την εμπιστοσύνην των προς την Μητέρα Εκκλησίαν, της οποίας έλαβον την ευλογίαν προς άπαντα τον εκείσε κλήρον και λαόν.

Περί τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κατά την συζήτησιν περευρέθησαν και συνέβαλον εις αυτήν οι Σεβ. Μητροπολίται Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ και Διάκονος Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς και Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, αντιστοίχως, ως και ο Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους και Διευθυντής του Α΄Πατριαρχικού Γραφείου.
Εκ της Αρχιγραμματείας
της Αγίας και Ιεράς Συνόδου»

oukraniko

Share this post