Ο ΠΟΥ προχωρά την θέσπιση παγκόσμιων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού.

Ο ΠΟΥ προχωρά την θέσπιση παγκόσμιων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας για την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού.
Ο ΠΟΥ προωθεί ξεκάθαρα την ατζέντα της Ενιαίας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, εκδίδοντας οδηγίες στις εθνικές Κυβερνήσεις.
Χθες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus ανακοίνωσε «με μεγάλη χαρά» ένα κοινό σχέδιο του Κοινοβουλίου της IPU και του ΠΟΥ, το οποίο μπορεί να καθοδηγήσει τις κυβερνήσεις στην πορεία προς την υγεία για όλους, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών, οικονομικών και φορολογικών που θα υπάρχει και λογοδοσία στον ΠΟΥ.
Το Κοινοβούλιο της IPU ισχυρίζεται  ότι «εξουσιοδοτεί τα κοινοβούλια και τους βουλευτές να προωθήσουν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη βιώσιμη ανάπτυξη». Από τα 190 κοινοβούλια στον κόσμο,  τα 178 κοινοβούλια  είναι μέλη της IPU.
Ο ΠΟΥ είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός , ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από δισεκατομμυριούχους της Παγκοσμιοποίησης. Ο Μπιλ Γκέιτς, μαζί με τους οργανισμούς που ελέγχει, είναι, μακράν, ο μεγαλύτερος οικονομικός συνεισφέρων στον ΠΟΥ. Μόνο το 13% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ προέρχεται από εκτιμώμενες εισφορές, οι οποίες είναι καθορισμένα ποσά που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΠΟΥ διαπραγματεύτηκαν τρόπους για να δώσουν σαρωτικές νέες εξουσίες στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ μέσω ουσιωδών αλλαγών στους υφιστάμενους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία και μιας νέας συμφωνίας για την πανδημία, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus θα είναι σε θέση να δηλώσει πραγματικές ή πιθανές «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος» σε οποιαδήποτε χώρα με βάση πληροφορίες που παρέχονται ιδιωτικά και χωρίς τη συμφωνία του έθνους που  επηρεάζεται. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να υπαγορεύσει μονομερώς τι πρέπει να γίνει ως απάντηση.
Η ιδέα να παραχωρηθούν στον ΠΟΥ και η ηγεσία του τέτοιες δυνητικά ταραχώδεις αρχές είναι ακόμη πιο προβληματική υπό το φως της επιβλητικής και κακής συμπεριφοράς τους υπό την καθοδήγηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος («ΚΚΚ») κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.
Ωστόσο, η έγκριση μιας ή και των δύο από αυτές τις συμφωνίες είναι πιθανό να συμβεί όταν συνεδριάσει η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας τον Μάιο του 2023. Οι νέες αρχές του ΠΟΥ θα γίνουν προσωρινά δεσμευτικές για τα κράτη μέλη, ανεξάρτητα από το εάν το εγκρίνουν τα μέλη.
Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η σύγκλιση αυτών των πρωτοβουλιών με μέτρα που προωθούνται από τον ΠΟΥ για τη θέσπιση παγκόσμιων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας για την τεκμηρίωση και την παρακολούθηση της κατάστασης εμβολιασμού και άλλων ιατρικών καταστάσεων. Όταν συνδυάζονται με την πολλαπλασιαζόμενη εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (“CBDC”), αυτά τα “έξυπνα” αναγνωριστικά θα διευκολύνουν τις προσπάθειες παρακολούθησης, ελέγχου και επιβολής των επιταγών του ΠΟΥ και τιμωρίας όσων τα αψηφούν.

Share this post