Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σούσα./Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να διεισδύσουν..

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σούσα./Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να διεισδύσουν..

Μπακού.

 «Σήμερα η σημαία του Αζερμπαϊτζάν κυματίζει στη Σούσα (σημ. του Ναγκόρνο Καραμπάχ). Σήμερα οι λαοί του Αζερμπαϊτζάν είναι υπερήφανοι και καλωσορίζουν αυτήν την είδηση».

 Σύμφωνα με το SalamNews του Αζερμπαϊτζάν , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλχάμ Αλίγιεφ έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τους παρευρισκόμενους στην «Αλέα των Μαρτύρων».

«Με επιμονή, ακούραστα, παρά όλες τις πιέσεις, αποκτήσαμε δύναμη και κερδίσαμε – οικονομική δύναμη!».

«Σήμερα το Αζερμπαϊτζάν οικονομικά δεν εξαρτάται από κανέναν, από καμία χώρα ή από οποιονδήποτε διεθνή χρηματοοικονομικό οργανισμό. Είμαστε ανεξάρτητοι! Και αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τη χώρα μας. Και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε τον στρατό μας », είπε ο αρχηγός του κράτους.

echedoros-a.gr

Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Μάλλον υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι

Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση κι

υποχώρησαν. Κατά κύματα επιχειρούν ξανά να

διεισδύσουν..

Τι συμβαίνει στο Σουσί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ; Φαίνεται να υπήρξε ανατροπή. Ενώ εισέβαλαν οι Αζέροι βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τους υπερασπιστές της πόλης και υποχώρησαν. Κατά κύματα συνεχίζουν να επιχειρούν να διεισδύσουν ξανά η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη.

Πριν από λίγο ο Ρώσος ρεπόρτερ wargonzo μεταδίδει από το μέτωπο: Στρατιώτες του Στρατού Άμυνας του Artsakh είναι oριστικά στο Shushi.

Πόλεμος στο Σουσί. Υπάρχουν μάχες στα περίχωρα. Σκληρές. Η μάχη περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτίθενται και επιχειρούν να διεισδύσουν. Οι μαχητές του αμυντικού στρατού του Αρτσάχ αποκρούουν αυτές τις επιθέσεις κατά κύματα ανά κάθε λεπτό(χωρίς υπερβολή). Μπήκε ο στρατός των Αζέρων στην πόλη; Φυσικά το έκαναν. Στα περίχωρα και τότε έφυγαν. Προσπάθησαν να εισβάλουν ξανά; Προσπάθησαν. Προσπαθούν.

Πήραν τον έλεγχο της πόλης και κρέμασαν μια σημαία πάνω από το τζαμί / φρούριο; Σίγουρα όχι. Όλες αυτές οι φωτογραφίες / βίντεο ήταν πλαστά, τα οποία που ως και τα κανάλια του Αζερμπαϊτζάν το αναγνώρισαν.Φυσικά, η μάχη για το Σούσι είναι το κύριο γεγονός αυτού του πολέμου. Ο Αλίεφ ρίχνει τους στρατιώτες του χωρίς να νοιάζεται στην κρεατομηχανή του πυροβολικού του Στρατού Άμυνας του Άρτσαχ. Γι ‘αυτό, εξέθεσε το μέτωπο Martuni (οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υποχωρούν εκεί) και το Nakhichevan – έχοντας μεταφέρει τις ειδικές δυνάμεις από εκεί στην επίθεση στο Shushi. Η κατάσταση αυτών των ειδικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολη.

Ο Αλίεφ πηγαίνει για χρεωκοπία.Το Stepanakert το καταλαβαίνει αυτό και δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Η τύχη αυτού του πολέμου θα αποφασιστεί σύντομα….

Nα δούμε αν η ρώσικη κόκκινη γραμμή είναι το Σουσί…..όλες οι πληροφορίες είναι προς διασταύρωση από την τροπή των γεγονότων….Αυτή η ανταπόκριση είναι η εκδοχή μιας άλλης πλευράς….όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για τις επόμενες ώρες οπότε και θα παγιωθούν οι θέσεις αφού ακόμη είναι σ΄εξέλιξη η μάχη στο Σουσί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας Shushan Stepanyan πριν λίγο στις 9/11/20: Έγινε εντατική μάχη στον τομέα Shushi-Qarin Tak: ο εχθρός έχει υποχωρήσει, ενώ οι φίλιες δυνάμεις έχουν καταλάβει πιο ευνοϊκές γραμμές.Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας του Artsakh εκπληρώνουν με επιτυχία τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, στερώντας τον εχθρό από την πρωτοβουλία .

dimpenews.com

Share this post