Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας ξεκίνησε στην στρατόσφαιρα-Σοκ σε ΗΠΑ-Τρομεροί ρωσικοί πύραυλοι NUDOL απειλούν το παγκόσμιο σύστημα δορυφόρων

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας ξεκίνησε στην στρατόσφαιρα-Σοκ σε ΗΠΑ-Τρομεροί ρωσικοί πύραυλοι NUDOL απειλούν το παγκόσμιο σύστημα δορυφόρων

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχουν βιντεοκλήση την Τρίτη  07 Δεκεμβρίου 2021, με “καυτό” θέμα την Ουκρανία.

Σήμερα ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση από τη Ρωσία, καθώς η χώρα γιόρτασε την ημέρα του εθνικού στρατού με επίδειξη αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων και περιπολικών σκαφών.

«Ο Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τις σφοδρές ανησυχίες των ΗΠΑ για τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα με την Ουκρανία και θα επιβεβαιώσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε για την επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ηγέτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Στρατηγική σταθερότητα, κυβερνοεπιθέσεις και περιφερειακά ζητήματα, θα συζητήσουν επίσης οι δυο τους, καθώς  και την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης τον Ιούνιο”, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο από την πλευρά του.

Η ουσία είναι όμως είναι ότι ο πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας ξεκίνησε στην στρατόσφαιρα.

Παρόλο που ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις προσπάθειες της Ρωσίας να αποδείξει ότι θα μπορούσε να καταστρέψει έναν δορυφόρο με πύραυλος από την γη, ι η εκτόξευση ρωσικού πυραύλου της 15ης Νοεμβρίου που έπληξε έναν δορυφόρο που ήταν σε τροχιά, ήταν ένα πλήρες σοκ, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Φόρουμ Εθνικής Άμυνας του ινστιτούτου Ρ. Ρήγκαν.

«Αυτές οι δυνατότητες είναι ανησυχητικές, αλλά δεν αποτελούν έκπληξη», είπε ο στρατηγός Ντέιβιντ Τόμσον, υπαρχηγός  επιχειρήσεων της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια  συζήτησης στο φόρουμ Ρόναλντ Ρίγκαν στο Simi Valley της Καλιφόρνια.

Ο πύραυλος NUDOL της Ρωσίας αναχαίτισε έναν από τους δικούς της δορυφόρους που δεν λειτουργούσαν, στέλνοντας περίπου 1.500 κομμάτια συντριμμιών σε τροχιά, τα οποία η NASA ανακοίνωσε ότι έθεσαν σε κίνδυνο το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο εκπρόσωπος Jim Cooper (D-Tenn.) είπε ότι “η Ρωσία προσπάθησε να το πράξει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και απέτυχε, επομένως ήταν προβλέψιμο ότι θα συνέχιζαν να προσπαθούν μέχρι να πετύχουν ένα χτύπημα”.

«Είναι μέρος ενός προτύπου είδους πολέμου», είπε ο Κούπερ, ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις στρατηγικές δυνάμεις που επιβλέπει τα πυρηνικά και διαστημικά προγράμματα των ΗΠΑ.

“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν ενήμερη όταν έγινε η πραγματική δοκιμή στις 15 Νοεμβρίου”, είπε ο Κούπερ και συνέχισε «έχουμε πολύ καλές πληροφορίες, δόξα τω Θεώ, η τηλεμετρία μας είναι πολύ καλή».

Η ουσία είναι ότι πολλοί ειδικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια”.

Σε περίπτωση όμως π.χ, που λόγω στρατιωτικής κρίσης ΗΠΑ-Ρωσίας, «απενεργοποιηθούν» κάποιοι δορυφόροι και κατά συνέπεια ” κρεμάσει” το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού GPS, αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο». Η απώλεια του δορυφορικού ελέγχου θα οδηγήσει σε αδυναμία πλοήγησης εκατοντάδων πλοίων και αεροσκαφών, ενώ θα απενεργοποιήσει εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, δημιουργώντας ταυτόχρονα» «οικονομικό Αρμαγεδώνα» στα χρηματιστήρια , καθώς ταυτόχρονα θα υπάρχουν προβλήματα ακόμα και με τα ΑΤΜ.

Τρομερές συνέπειες, για αυτό και ο « κατέχων τα όπλα» αυτά, θα διαθέτει τεράστια δύναμη στο οπλοστάσιο του .

«Το πρώτο πλήγμα σε περίπτωση « απενεργοποίησης» δορυφόρων,  θα δεχθεί ο χώρος των ενόπλων δυνάμεων καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής των επίγειων, εναέριων, και θαλάσσιων επιχειρήσεων, που βασίζονται αποκλειστικά σε δορυφόρους.

Κάτι το οποίο αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα , στο πολύ άμεσο μέλλον μάλιστα.

Οι επικοινωνίες, η πλοήγηση, η ακρίβεια των κατευθυνόμενων πυραυλικών συστημάτων, και πολλά άλλα θέματα που έχουν σαφή αναφορά στις διαστημικές παραμέτρους, θα επηρεαστούν τα μέγιστα από ένα τέτοιο πλήγμα . Το ζήτημα της υπεροχής στον αποκαλούμενο διαστημικό χώρο είναι πολύ, πολύ σοβαρό.

pentapostagma.gr

Share this post