Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΕΖΗΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ “ΠΕΘΑΝΕ”

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΕΖΗΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ “ΠΕΘΑΝΕ”

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, πυροβολισμοί τάραξαν την ησυχία των Βριλησσίων. Κουκουλοφόροι τρομοκράτες με πληρωμένα περίστροφα προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον εκδότη – δημοσιογράφο της εφημερίδας “Μακελειό” Στέφανο Χίο, έξω από την οικία του!

Έναν τολμηρό δημοσιογράφο, που με την συνεχή παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑRT, αλλά κυρίως μέσω των αποκαλυπτικών και αιχμηρών πρωτοσέλιδων αποκαλύψεών του στην εφημερίδα “Μακελειό” και το ηλεκτρονικό σάιτ “Makeleio.gr”, ενοχλούσε πάρα πολλούς επώνυμους!

Είναι προφανές, ότι τα ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακελειό”, είχαν τοποθετήσει τον Στέφανο Χίο στο “μάτι του Κυκλώνα”, αφού η ενόχληση επωνύμων ενδεχομένως γινόταν οργή και μίσος!

Ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι, στην Ελλάδα λειτουργεί η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου! Που όποιος – όσο ψηλά και να βρίσκεται στην θεσμική ιεραρχία, αν θίγεται ή καταρρακώνεται η προσωπικότητά του, έχει τη δυνατότητα να καταφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος του και η προσωπικότητά του, από ενδεχόμενο ψευδές δημοσίευμα!

Είναι άλλο όμως, η προσφυγή του όποιου θιγόμενου στην ελληνική δικαιοσύνη και είναι βεβαίως άλλο η αφαίρεση της ζωής του δημοσιογράφου των σκληρών αποκαλύψεων!

Θεωρώντας, πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία, αφού το δολοφονικό χτύπημα κατά του Στέφανου Χίου ήταν “τυφλό”, χωρίς να έχει κίνητρο την κλοπή ή άλλο παρόμοιο λόγο, ήταν χτύπημα εκδίκησης!

Ένα δολοφονικό χτύπημα, που μπορεί ποτέ να μην εξιχνιαστεί και να μην βρεθούν οι δράστες αυτής της αποτρόπαιας δολοφονικής ενέργειας, για να αποκαλυφθούν τα κίνητρα της δολοφονικής αυτής επίθεσης!

Αυτή η απαισιοδοξία μου πηγάζει από το γεγονός, ότι δυο τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων Σωκράτη Γκιόλια και Παναγιώτη Μαυρίκου, παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστες, με τους δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι!

Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη. Πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση και την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών!

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαυρίκος πέθανε μυστηριωδώς από φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητό του, μάρκας  Porsche Cayenne (πανάκριβο αυτοκίνητο και το οποίο θεωρείται μηχανικά απόλυτα ασφαλές) στις 9 Ιουνίου 2016!

Στην περίπτωση του Στέφανου Χίου όμως, είτε γιατί υπήρξε αστραπιαία αντίδραση του ίδιου, είτε γιατί ο Θεός ήθελε να ζήσει, ή και τα δυο μαζί, οι δολοφόνοι δεν πέτυχαν τον σκοπό τους και ο δημοσιογράφος έζησε!

Αλλά αυτή η δολοφονική απόπειρα κατά της ζωής του Στέφανου Χίου, βεβηλώθηκε από πολλά ΜΜΕ, που δεν ανέφεραν καν την είδηση, ή κάποια άλλα Μέσα που την ανέφεραν επιγραμματικά! Όταν τα ίδια Μέσα, για παρόμοιες ειδήσεις ενός αγνώστου συμπολίτη μας, κατασκευάζουν απίστευτα ρεπορτάζ και κάνουν αναφορά με πηχυαίους τίτλους!

Στην περίπτωση λοιπόν της δολοφονικής επιθέσεως κατά του   εκδότη – δημοσιογράφου Στέφανου Χίου θα έλεγα ότι, ο Στέφανος Χίος έζησε, αλλά η ελεύθερη δημοσιογραφία “πέθανε”!

Γιατί κύριοι εκδότες εφημερίδων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών – ραδιοφωνικών σταθμών και δημοσιογράφοι που “υπηρετείτε” στη δούλεψη αυτών, μια δολοφονική επίθεση κατά ενός δημοσιογράφου δεν έχει ιδεολογικό ή κομματικό χρώμα! Γιατί η ζωή είναι δώρο Θεού και κανένας δεν έχει το δικαίωμα και για κανέναν λόγο να αφαιρέσει! Έτσι, από τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια αφαίρεσης μιας ζωής, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποκρύψει την είδηση ή να την υποβαθμίσει, παίζοντας προσωπικά παιχνίδια! Επειδή αυτή η απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά ενός μη Συστημικού δημοσιογράφου!

Προφανώς γι΄ αυτόν τον λόγο η ΕΣΗΕΑ δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση, άσχετα αν έχει οριστικά διαγράψει από τα μητρώα της τον Στέφανο Χίο από το 2017!

Όμως, θα έλεγα επιπρόσθετα, ότι: “Ο Στέφανος Χίος έζησε, αλλά η Δημοκρατία πέθανε”!

Αφού την Δημοκρατία στην Πατρίδα μας, την εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα και δη τα κοινοβουλευτικά!

Είδε λοιπόν κάποιος, κάποια ανακοίνωση κοινοβουλευτικού κόμματος, που να δηλώνει τον αποτροπιασμό του γι΄ αυτήν την εγκληματική ενέργεια;  Η όποια άποψη περί του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, υπερισχύει της κατακραυγής μιας δολοφονικής ενέργειας;

Αιδώς κύριοι, που χωρίσατε την ανθρώπινη ζωή, σε πατρικίους και πληβείους!!

 

 

 

 

Share this post