Ο Στρατός Της Συρίας Κατέστρεψε 2 Τεθωρακισμένα Οχήματα PantheraF9 Της Τουρκίας Στη Συρία (Pic/Photo)

Ο Στρατός Της Συρίας Κατέστρεψε 2 Τεθωρακισμένα Οχήματα PantheraF9 Της Τουρκίας Στη Συρία (Pic/Photo)
Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα social media και δείχνουν δύο τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Panthera F9 (APCs), τα οποία καταστράφηκαν από τις Συριακές Δυνάμεις (Syrian Army Tiger Forces) κατά τη διάρκεια της μάχης στην πόλη Kafr Nabudah, στη βορειοδυτική επαρχία της Χάμα.
 

Επίσης, το φως της δημοσιότητας ήρθε και  ένα βίντεο που δείχνει στρατιώτες της Συρίας να στοχεύουν ένα από τα τουρκικά οχήματα με αντιαρματικό καθοδηγούμενο βλήμα (ATGM) και να το καταστρέφουν.

Και τα δύο τεθωρακισμένα οχήματα τουρκικής κατασκευής, ανήκουν στις δυνάμεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία και τα χρησιμοποίησαν στη πρόσφατη μάχη κατά του Συριακού Στρατού στην πόλη Kafr Nabudah.

Η παρουσία αυτών των οχημάτων αποδεικνύουν ότι η Τουρκία στήριξε την πρόσφατη επίθεση των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της επαρχία Χάμας στη Συρία, η οποία επέτρεψε στην τρομοκρατική ομάδα Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), να πάρει τον έλεγχο στην περιοχή Kafr Nabudah.

Πρόσφατα, ηγετικό στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ότι η αντιπολίτευση στη Συρία, δέχτηκε από την Τουρκία κατευθυνόμενους πυραύλους (ATGMs) και πυραύλους Grad μόλις 2 ημέρες πριν από την επίθεση στην πόλη Kafr Nabudah, βορειοδυτικά της Χάμα.

en.muraselon.com

Share this post